Με την Ergo, η Ελλάδα ισχυρότερη ασφαλιστική δύναμη

της Έλενας Ερμείδου

Την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά στοχεύει να κατακτήσει η Ergo Ασφαλιστική, μετά την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης των εταιρειών Ergo ΑΕΕ Ζημιών, Ergo ΑΕΕ Ζωής και Αγροτική Ασφαλιστική Α.Ε. με απορρόφηση της δεύτερης και της τρίτης εταιρείας από την πρώτη. Με την εξέλιξη αυτή ο Όμιλος Ergo μεγαλώνει και ισχυροποιεί την παρουσία του στην Ελλάδα, αναδεικνύεται σε μια ισχυρή ασφαλιστική δύναμη, πρωταγωνιστή στην ελληνική αγορά, προς όφελος των πελατών, συνεργατών, εργαζομένων, της κοινωνίας και των μετόχων. Τούτων δοθέντων προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της, μέσα από την ψηφιακή της εδραίωση, το εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων, και την αξιοποίηση των ευκαιριών του μέλλοντος.

Joachim Wenning Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Munich Re, και Markus Rieß, Πρόεδρος της του Διοικητικού Συμβουλίου της Ergo Group ποντάρουν και επενδύουν στην Ελλάδα, σε μία αγορά που υπόσχεται ανάπτυξη. Στο «τιμόνι» της Ergo Ελλάδος ο Θεόδωρος Κοκκάλας, ο οποίος βλέπει να ανεβάζει «στροφές» η εταιρεία.

 Η συγχώνευση και οι προτεραιότητες

 Η διαδικασία της συγχώνευσης έχει φτάσει στο 65% όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Κοκκάλας .. και μέχρι στιγμής οι κύριες ασφαλιστικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, όχι μόνο είναι ευθυγραμμισμένες, αλλά ξεπερνούν τις προσδοκίες, δήλωσε από την πλευρά του ο Joachim Wenning ενώ, ο Markus Rieß εξέφρασε εμπιστοσύνη του ως προς την οικονομία της Ελλάδας, την ηγεσία και όλους τους συνεργάτες της Ergo Ελλάδος.

Με παγκόσμια σφραγίδα και ελληνικό όνομα, προτεραιότητες της Ergo είναι: να συν-διαμορφώσει την ελληνική ασφαλιστική αγορά, να προβλέψει τις εξελίξεις και να εντοπίσει τις βασικές δυσκολίες της επόμενης πενταετίας. Πρόθεση της, να καταστεί  βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας, έχοντας ευθυγραμμιστεί και συμμορφωθεί πλήρως με τους νέους εποπτικούς κανόνες και τους ελέγχους που διενεργεί ο Επόπτης.

Νέο επιχειρηματικό μοντέλο

Κύριος υποστηρικτής του έργου, η Ergo Group, η οποία, έχοντας την τεχνογνωσία έχει ξεκινήσει να επενδύει στην ψηφιοποίηση κονδύλια ύψους 1 δισεκ. ευρώ με σκοπό να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμός όπως είναι η Google και η Amazon αλλά και να ενισχύσει τις δυνατότητες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει προταθεί και από Διευθύνοντα Σύμβουλο της Munich Re να συνεργαστούν τα στελέχη στην Ελλάδα με τις μονάδες της Munich Re, προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αναπτύξουν εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ τους, με στόχο τη δημιουργία αλληλοσυνδεόμενων επιχειρηματικών μοντέλων.

Πέραν των στόχων

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η Munich Re στις 15 Μαρτίου, τα κέρδη της Ergo για την οικονομική χρήση του 2017 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας τα 273 εκατ ευρώ αντί των στόχων που είχε θέσει για 200 – 250 εκατ.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 1.168 εκατ. έναντι 1.106 εκατ. το 2016. Το αποτέλεσμα αυτό αποδίδεται κυρίως στο βελτιωμένο τεχνικό αποτέλεσμα στην Γερμανία και στο εξωτερικό.

Τα μεικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν στα 17.546 εκατ. το 2017 από 17.388 εκατ. το 2016. Τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα σε όλους τους παραγωγικούς τομείς διαμορφώθηκαν στα 18.548 εκατ. έναντι 18.589 εκατ. το 2016.

Στο κλάδο Ζωής και Υγείας στην Γερμανία τα μεικτά ασφάλιστρα υποχώρησαν ελαφρώς στα  9.210 εκατ. από 9.177 εκατ. Στο κλάδο Περιουσίας – Ατυχημάτων στην Γερμανία τα μεικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 3,1% στα 3.293 εκατ. από 3.194 εκατ. Στο Διεθνή τομέα σημειώθηκε οριακή άνοδο στα ασφάλιστρα τα οποία έφτασαν τα 5.043 εκατ. από  5.018 εκατ. ευρώ

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα για το κλάδο Περιουσίας – Ατυχημάτων στο επιδεινώθηκε κατά μίση μονάδα στο 97,5% για το σύνολο τους έτους, από 97% το 2016. Για τον Διεθνή τομέα βελτιώθηκε σημαντικά στο 95,3% από 98,0% για το σύνολο τους έτους κυρίως λόγω της θετικών επιδόσεων της Πολωνίας.

Στην Ελλάδα, η Ergo μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσης και με  βάση την παραγωγή ασφαλίστρων αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη εταιρεία στο κλάδο γενικών ασφαλίσεων, με παρουσία, επίσης στις ασφαλίσεις υγείας και ζωής.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*