Κάρολος Σαΐας: Τα 5 κρίσιμα θέματα της αγοράς

της Ελενας Ερμείδου

Πολλές είναι οι ευκαιρίες που αναδεικνύονται μέσα από την νέα τάξη πραγμάτων, παρατήρησε ο κος Κάρολος Σαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος της Interasco, στην πρόσφατη εκδήλωση της Ionios Brokers.

«Είναι το θέμα των συντάξεων και της υγείας, είναι το θέμα των φυσικών καταστροφών, το θέμα του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και το θέμα της Αστικής Ευθύνης», χαρακτηριστικά δήλωσε, προσθέτοντας ότι η φερεγγυότητα των εταιρειών και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποτελούν όχημα ανάπτυξης. Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων είναι οι στρατηγικές συνεργασίες που συνάπτει ο κλάδος όπως αυτή της Interasco με την Ionios Brokers.

Οι ασφαλιστικές ήδη έχουν ξεκινήσει ανασχεδιασμό προϊόντων και αρκετές εξ’ αυτών ετοιμάζουν νέα συνταξιοδοτικό προϊόντα και αποταμιευτικά τα οποία λέγεται ότι θα είναι προσιτά στο ευρύ κοινό. Χαρακτηριστικότατη και η δήλωση του κου Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, Προέδρου του ΕΕΑ στην ίδια εκδήλωση, “η αγορά έχει ανάγκη νέων προϊόντων”.

Στο θέμα των φυσικών καταστροφών μελετάται χάρτης πορείας από την ΕΑΕΕ όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της κος Δημήτρης Μαζαράκης από την αρχή του έτους, ενώ προσπάθειες γίνονται για την ανάπτυξη των Ευθυνών. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη η οποία δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες και όχι μόνο, όπως δήλωσαν σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οι κ.κ. Ιωάννης Ξηργογιαννόπουλος Πρόεδρος του ΣΕΜΑ και Νότης Βαγιακάκος Γενικός Διευθυντής της HDI Global SE Ελλάδος,  οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν γνώση των κινδύνων και ασφαλίζονται, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις είτε δεν ασφαλίζονται είτε είναι υπό – ασφαλισμένες οπότε και περίπτωση που επέλθει ο κίνδυνος οι αποζημιώσεις δεν καλύπτουν την πραγματική ζημιά, οπότε και δεν μπορούν να κατανοήσουν την αξία της ασφάλισης.

Σε ό,τι αφορά τον Κανονισμό  η οποία συνδέεται και με την ανάπτυξη του κλάδου των cyber κινδύνων, είναι γεγονός ότι οι εταιρείες από όλους τους κλάδους της οικονομίας δεν έχουν κατανοήσει ακόμα του περιεχόμενου, ωστόσο ασφαλιστικές και μεσιτικές έχουν προβεί σε μπαράζ σχετικών ενημερώσεων.

Ολες αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει να σημειωθεί στηρίζονται από την ΕΑΕΕ η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συναντήσεων και συζητήσεων με θεσμικούς φορείς και εταιρείες για την επίλυση των θεμάτων.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*