Ethniki Asfalistiki, Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο

Eθνική Ασφαλιστική: Στο Λονδίνο ανώτατο στέλεχος της ΕΤΕ για να αξιολογήσει προτάσεις 

Του Νίκου Σακελλαρίου 

Eπαφές σε υψηλότατο επίπεδο στα γραφείο των συμβούλων πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, Goldman Sachs και Morgan Stanley στο Λονδίνο πραγματοποιεί ανώτερο στέλεχος της ΕΤΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του I.W.

Το ζητούμενο των επαφών είναι εάν και κατά πόσον υπάρχουν επενδυτές που μπορούν να συνδράμουν στην ΕΧΙΝ για να πραγματοποιηθεί η πώληση  της Εθνικής Ασφαλιστικής και σε δεύτερη επιλογή (worst case scenario) εάν μπορεί να υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις  αγοραστών για την Εθνική Ασφαλιστική στην περίπτωση που η EXIN δεν καταφέρει να προχωρήσει στην διαδικασία.

Είναι σαφές ότι πλέον εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα από τους συμβούλους πώλησης της εταιρείας καθώς εάν πραγματοποιηθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή εκπνεύσει ο χρόνος για την κατάθεση πλήρους φακέλου και παρουσίαση των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδας, οι δύο σύμβουλοι πώλησης θα βρεθούν εκτεθειμένοι και θα κληθούν βάσει ρήτρας να επαναρθώσουν χρηματικά.

Μέχρι προχθές πάντως δεν υπήρχε κάποιο νέο στοιχείο προς την Τράπεζα της Ελλάδας και ενώ πλησιάζουμε προς το τέλος του α’ τριμήνου 2018, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Για τους παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, η παρουσίαση εναλλακτικής πρότασης προς την ΕΤΕ  στα ίδια επίπεδα (δηλαδή πάνω από 700 εκατ. ευρώ για το 75% της  Εθνικής Ασφαλιστικής) μοιάζει αρκετά δύσκολο.

Η Fosun σαφέστατα και δεν πρόκειται να κατεβάσει νέα πρόταση υψηλότερη από την προηγούμενη αλλά και ίσως έχει αποτραβηχθεί από την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Μέσα σ’ αυτό το αγχωτικό σκηνικό (και για την ΕΤΕ και για τους συμβούλους πώλησης, αλλά και την κυβέρνηση) η Εθνική Ασφαλιστική  από την αρχή του 2018  καταφέρνει να συντηρεί υψηλούς ρυθμούς παραγωγής στους κλάδους ζωής και υγείας  αλλά και να συγκρατεί την παραγωγή στις γενικές ασφαλίσεις παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός εντείνεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*