Δυο μνηστήρες για το χαρτοφυλάκιο ασφαλειών ζωής της Generali στη Γερμανία

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Οι Αthene Holding και Viridium Group φέρονται να έχουν υποβάλει δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο ασφαλειών ζωής της Assicurazioni Generali στη Γερμανία (Generali Leben),  σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

H Generali αξιολογεί με την Morgan Stanley τις προσφορές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το τίμημα για την Generali Leben θα μπορούσε να ανέλθει κοντά στο 1 δισ. ευρώ. Οι τελικές αποφάσεις για τνν πώληση του χαρτοφυλακίου δεν έχουν ληφθεί και δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι στην πορεία. Εκπρόσωποι των Generali, Athene, Viridium  και Morgan Stanley αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες του Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Philippe Donnet  πωλεί εδώ και καιρό λιγότερο κερδοφόρες δραστηριότητες του ομίλου και αναμένεται να επιτύχει φέτος τους στόχους που έχει θέσει στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσής του, όπως σημείωσε ο κ. Donnet σε συνέντευξη που έδωσε στο περιθώριο της Συνόδου του Νταβός. “H Generali εξορθολογίζει τις δραστηριότητές της και η έξόδός της από τον κλάδο ασφαλειών ζωής στη Γερμανία με τα χαμηλά περιθώρια κέρδους συνάδει με τη στρατηγική αυτή”, σχολίασε ο David Havens, αναλυτής της Imperial Capital.

O ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος επιδιώκει να πωλήσει την μονάδα του στην Πορτογαλία -σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου- και πέρυσι προχώρησε στην πώληση της θυγατρικής της στην Ολλανδία στην ASR Nederland NV. Η Generali είναι ο έκτος μεγαλύτερος “παίκτης” στον κλάδο ασφαλειών ζωής της Γερμανίας, με ακαθάριστα ασφάλιστρα άνω των 3,6 δισ. ευρώ το 2016.

Ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Generali στη Γερμανία, Giovanni Liverani, δήλωσε στις αρχές του χρόνου ότι η εταιρεία εξετάζει εάν είναι σκοπιμότερο να πουλήσει ή να εκκαθαρίσει το χαρτοφυλάκιο ασφαλειών ζωής στη χώρα.

Η Athene, ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τις Βερμούδες υποστηρίζεται από το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο Apollo Global Management και επιδιώκει deals για να αυξήσει το ενεργητικό της μετά την αρχική δημόσια εγγραφή της τον Δεκέμβριο του 2016.   O έτερος μνηστήρας της Generali Leben, η γερμανική ασφαλιστική Viridium ελέγχεται από το την εταρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων  Cinven Ltd με έδρα το Λονδίνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*