Fosun, κινέζοι έχουν χρήματα για την Εθνική Ασφαλιστική;

της Ελενας Ερμείδου

EXIN και Μ. Fairfield δεν το καλύτερο παρελθόν στην αγορά δηλώνουν πηγές της αγοράς στο IW. Οι ίδιοι αναρωτιούνται, αν οι κινέζοι συμπεριλαμβανομένου και της Fosun έχουν τα χρήματα ή τυπώνουν χρήμα για να αγοράζουν στην Ευρώπη και μετά οι αγορές τους θα σκάνε σαν φούσκες ή μια πίσω από την άλλη.

Εξηγούν, λόγω του μεγέθους της, η Εθνική Ασφαλιστική δεν θα πρέπει να δοθεί σε fund, χρειάζεται στο σχήμα να συμμετέχει και ασφαλιστική, καθώς από τις κύριες στρατηγικές των funds είναι να μπουν και να βγουν, πωλώντας σε συμφέρουσα τιμή για να βγάλει κέρδη. Υποστηρίζουν δε, ότι κάτι τέτοιο σχεδίαζε και η EXIN, αλλά στην πορεία δεν βγήκαν τα σχέδια, αναφέροντας ότι τόσα λεφτά δεν θα τα είχε για  να αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική και αφήνοντας παράλληλα σοβαρές αιχμές για πολιτικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Εκτιμούν ότι οι διαγωνισμός για την πώληση θα ανοίξει, αν δεν βρεθεί λύση τονίζοντας ότι ο πήχυς των προσδοκιών για την τιμή της πώλησης θα πέσει, ακόμα και αν η Εθνική Ασφαλιστική ανακοινώνει ότι θα γράψει κέρδη για το 2017 και όγκο πωλήσεων.

Αναρωτιούνται για το, αν είχε η ΕΤΕ βάλει ρήτρες για την πώληση και τι ύψους, αλλά και τι εγγυήσεις είχαν δοθεί ώστε οι Σύμβουλοι της πώλησης να βάλουν την υπογραφή τους.

Εκτός συζήτησης για τους ίδιους, ο τελευταίος ενδιαφερόμενος κινέζος από το χώρο του real estate που φάνταζες επίδειξη ισχύος της Κίνας, αλλά και πολλές συζητήσεις για το αποτέλεσμα των stress tests της Εθνικής Τράπεζας, αν η μπίλια κάτσει στο κενό.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*