Α. Σαρρηγεωργίου, Eurolife ERB: Ζούμε στην εποχή του Cloud, η τεχνολογία αλλάζει το παιχνίδι

Το ασφαλιστικό πρόγραμμα επιζητεί άμεση λύση, τα προβλήματα πλέον είναι πάνω στο χαλί. Αυτό έθιξε στην αρχή της ομιλίας του στο Φόρουμ των Δελφών ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERB Ασφαλιστικής, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Βιώνουμε μια μοναδική ευκαιρία που έχει αυτή εδώ η χώρα που σε παραγωγικό έχει πρόβλημα κρίσιμης μάζας με την τεχνολογία και με τους ανθρώπους που έχουν παιδεία, γνώση και τρόπο σκέψης του 21ου αιώνα, με κράτος το οποίο θα φτιάξει άλλα θεσμικά πλαίσια.

Ως εκπρόσωπος του ασφαλιστικού κλάδου γνωρίζει -όπως τόνισε- ότι δεν μπορεί όλες οι χώρες του ΟΑΣΑ να εχουν επιλέξει μείγμα ιδιωτικής και κοινωνικής ασφάλισης και η Ελλάδα να επιμένει ότι θα τα κάνει όλα το κράτος, αυτό που βιώνουμε και ξέρουμε τα πρόβλήματά του, και μάλιστα κόντρα σε ένα δημογραφικό.

“Δεν είναι αμαρτία ότι στον δεύτερο και τρίτο πυλώνα να διαλέξει ο κόσμος μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα”, τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Όσον αφορά το εργασιακό ανέφερε: “Ζούμε στην εποχή τoυ UBER και του Airbnb, αλλά και στην εποχή του cloud Software as a service. Έχουμε την ευκαιρία αυτά να έρθουν σε μας και όχι να πάνε αλλού. Τα εργασιακά και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ιερά, αλλά αν μείνουμε σε θεσμικά πλαίσια που ασχολούνται μόνο με αυτά, θα έχουμε χάσει τις δουλειές μέσα από τα χέρια μας γιατί η τεχνολογία αλλάζει το παιχνίδι”.

Κλείνοντας εξέφρασε μία ευχή: Ήρθε ο καιρός να παντρευτεί η ιδεολογία με την πραγματικότητα, ας αντιγράψουμε και κάποιους.

Διαβάστε επίσης αποσπάσματα από τις ομιλίες που δημοσίευσε πρώτο το BANKS και το I.W:

Anne Nijs: Τα big data στην υπηρεσία του συστήματος φροντίδας και υγείας

Aποστολόπουλος: Παραχωρώ εργοστάσιο στην Τesla Greece για δημιουργία σύγχρονου κέντρου τεχνολογίας

Αποστολίδης, AbbVie: Ο χώρος του φαρμάκου κοιτάζει στα μάτια Τουρισμό και Ναυτιλία

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*