International Life: Στην τελική ευθεία για τις αποζημιώσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τις αποζημιώσεις της International Life, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών πριν από την εκκίνηση καταβολής τους. Ο Μάρτιος είναι ο τελευταίος μήνας αναγγελιών (στις 23/3 η καταληκτική ημερομηνία), ενώ ταυτόχρονα έχει εκδοθεί απόφαση του Αρείου Πάγου που αναστέλλει τις ατομικές διώξεις κατά της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διαδικαστικά που αφορούν την International Life εξελίσσονται ομαλά και το καθοριστικό για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να γίνουν οι αναγγελίες.

Τονίζεται ότι οι ασφαλισμένοι και όσοι έχουν απαιτήσεις δεν πρέπει να παραβλέψουν να προχωρήσουν στη σχετική δήλωση. Ο εκκαθαριστής έχει αναρτήσει κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι  ενδιαφερόμενοι πολίτες στην ιστοσελίδα: http://inlife.com.gr.

Τα θέματα που επισημαίνονται είναι τα εξής δύο:

1. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΩΝ

Ανακοινώνεται προς όλους τους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση των υπό εκκαθάριση εταιρειών INTERNATIONAL LIFE AEAZ και ΑΕΓΑ ότι η 23η Μαρτίου 2018 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αναγγελιών.

Γίνεται υπόμνηση ότι η προθεσμία των 4 μηνών προβλέπεται στον νόμο, είναι αποσβεστική και παράταση αυτής δεν χωρεί. Ως εκ τούτου όλοι οι δικαιούχοι  (ανεξάρτητα με το εάν διεκδικούν και δικαστικώς τις απαιτήσεις τους) οφείλουν να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους μέχρι την ως άνω ημερομηνία, άλλως υπάρχει κίνδυνος απώλειας των δικαιωμάτων τους. 

2. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ 29/01/2018

Η ασφαλιστική εκκαθάριση ενημερώνει ότι εκδόθηκε η επισυναπτόμενη  απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία κρίνει ότι αναστέλλονται όλες οι ατομικές διώξεις κατά της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείας και ως εκ τούτου η άσκηση ή η συζήτηση αγωγών κατά αυτής είναι απαράδεκτη. 

Ομοίως έχουν εκδοθεί αρκετές δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε υποθέσεις αυτοκινητιστικών διαφορών. 

Η ασφαλιστική εκκαθάριση υπενθυμίζει ότι η υποβολή αναγγελιών εκ μέρους όλων των δικαιούχων είναι απαραίτητη. 

ΑΠ 1942/2017

ΜΠΡΑΘ 2466/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*