Ι. Ξηρογιαννόπουλος: Μεταμόρφωση της αγοράς προ των πυλών

της Ελενας Ερμείδου

Τις προτεραιότητες του ΣΕΜΑ, αλλά και τις προκλήσεις της αγοράς έθεσε κατά την ομιλία του στο 24ο συνέδριο του insuranceforum.gr στην Θεσσαλονίκη, ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Ιωάννης Ξηρογιαννόπουλος. Οι εξελίξεις στην αγορά απαιτούν την θεμελίωση ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου με χαρακτηριστικά προσαρμοστικότητας από όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις.

Η ενσωμάτωση στην νομοθεσία της Κοινοτικής Οδηγίας IDD, o νέος Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), το νέο πλαίσιο επίλυσης διαφορών, είναι κάποια από τα  κύρια ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ΣΕΜΑ σε ένα περιβάλλον πλήρως εξορθολογισμένο.

Κλειδί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων σύμφωνα με τον κον Ξηρογιαννόπουλο:

– Η χρήση της νέας σύγχρονης τεχνολογίας για την δημιουργία εξατομικευμένων συμβάσεων, και ορθής λειτουργίας των επιχειρήσεων που σημαίνει ότι ο κλάδος θα πρέπει να κάνει ένα ακόμα βήμα προσαρμογής παράλληλα με τα βήματα που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει για την προσαρμογή του στο νέο θεσμικό περιβάλλον.

διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, όπως χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε «θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τις  Εποπτικές Αρχές ότι θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία και βιώσιμο περιβάλλον, για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη».

– Η είσοδος νέων ατόμων στο επάγγελμα η οποία εν μέρει αναστέλλεται λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας, προκαλώντας εμπόδια στην ανάπτυξη.

Ασπίδα προστασίας του κλάδου η ενημέρωση, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα. Ήσσονος και οι συνέργειες για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους λειτουργίας με στόχο την δημιουργία οικονομιών κλίμακας.

Ο ΣΕΜΑ, τόνισε ο κος Ξηρογιαννόπουλος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι τα συνέδρια και οι εκπαιδευτικές ημερίδες όπως αυτή του insuranceforum συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*