Δημοσιεύθηκε ο Πληροφοριακός Οδηγός για τα ανασφάλιστα οχήματα

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν στη σύνταξη και δημοσίευση Πληροφοριακού Οδηγού προς τους πολίτες, με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τα ανασφάλιστα οχήματα, ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων που αναμένεται να διενεργηθούν για τον εντοπισμό τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο οδηγός έχει τίτλο «Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων» και δημοσιεύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018 στις ιστοσελίδες των παραπάνω δημοσίων αρχών.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο του Πληροφοριακού Οδηγού

Ο Πληροφοριακός Οδηγός, στη σύνταξη του οποίου συνέβαλε και η ΕΑΕΕ, έχει τη μορφή συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων (FAQ) και αφορά τόσο τους κατόχους οχημάτων που έλαβαν ειδοποιητήρια ανασφάλιστου οχήματος κατά τον διασταυρωτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 6.6.2017, όσο και εκείνους που, ενώ δεν έλαβαν ειδοποιητήρια στο πλαίσιο της πρώτης διασταύρωσης, γνωρίζουν ότι εμπίπτουν σε μια από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στον Οδηγό και θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να μην εντοπιστούν ως ανασφάλιστα τα οχήματά τους κατά τους επόμενους διασταυρωτικούς ελέγχους.

Με τον Οδηγό αυτό επιχειρείται η αντιμετώπιση των προβλημάτων και λαθών που εντοπίστηκαν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις κατά την πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση και η αποφυγή παρόμοιων δυσλειτουργιών στο μέλλον.

Στο Δελτίο Τύπου που συνοδεύει τον Οδηγό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι ο έλεγχος της ασφάλισης των οχημάτων αποτελεί δράση κοινωνικής ευθύνης και για τον λόγο αυτό η τήρηση της συγκεκριμένης υποχρέωσης από τους πολίτες θα πρέπει να είναι διαρκής.

Τέλος ανακοινώνεται από τις αρμόδιες αρχές ότι, μετά το πέρας 30 ημερών από την έκδοση του συγκεκριμένου Πληροφοριακού Οδηγού, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα διενεργήσει την επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση, σε ημερομηνία που δεν θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Εφεξής, τηρώντας τις απαιτήσεις του νόμου 4141/2013, θα διενεργούνται τουλάχιστον δυο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε έτος, σε ημερομηνίες που επίσης δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*