Ασπίς Πρόνοια Ξεπέρασε τα 500 εκατ. Ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρων

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας και της ρευστότητάς της για την συνέχιση εξαγορών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Παύλο Ψωμιάδη.
Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, μετά την συνεδρίαση της 5/3/09 καλεί τους Μετόχους της εταιρίας σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση στις 3 Απριλίου 2009 και ώρα 09:00, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας δια καταβολής μετρητών μέχρι ποσού 150 εκατ. ευρώ και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών μετά ψήφου μετοχών με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, σύμφωνα με το άρθρο 13α του κ.ν. 2190/1920 σε περίπτωση μερικής κάλυψης του ποσού της αύξησης.
 Στο μεταξύ, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η Ασπίς Όμιλος Εταιριών αναφέρει ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες που ανήκουν στο όμιλο κατάφεραν να διατηρήσουν και το 2008 τη 2η θέση σε παραγωγή στην ασφαλιστική αγορά. 
 Συγκεκριμένα, οι τρεις ασφαλιστικές εταιρίες συμφερόντων του (ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΕΑΖ & Commercial Value) συγκέντρωσαν συνολικά παραγωγή ασφαλίστρων 501.116.244,38 ευρώ αυξημένη κατά 5,37% σε σχέση με το 2007.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο αγοράς που καταλαμβάνει ο χρηματοασφαλιστικός Όμιλος Παύλου Ψωμιάδη ανέρχεται σε ποσοστό 9,44% αυξημένο κατά 0,32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που τον κατατάσσει δεύτερο στην ελληνική αγορά και πρώτο ανάμεσα στους ιδιωτικούς ασφαλιστικούς Ομίλους.
Τέλος, όσον αφορά στον Κλάδο Ζωής οι ασφαλιστικές εταιρίες του Παύλου Ψωμιάδη πέτυχαν αύξηση παραγωγής 10,14%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*