Ο Μετασχηματισμός των C-Suite Στελεχών σε Digital Suite

Η ManpowerGroup (NYSE: MAN) παρουσίασε τη νέα έκθεση– «From C-Suite to Digital Suite, How to Lead Through Digital Transformation» – σε συζήτηση πάνελ στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup, Jonas Prising και ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Will.i.am φιλοξένησαν μια ομάδα παγκόσμιων κορυφαίων επιχειρηματιών, όπου «προκάλεσαν» τις παραδοσιακές ιδέες για την αποτελεσματική Ηγεσία και αναζήτησαν τις προϋποθέσεις για Ηγεσία μέσω Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Στη συζήτηση συμμετείχε ένας από τους διακεκριμένους πρωτοπόρους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και Διευθύνων Σύμβουλος της WPP, κος Martin Sorrell, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dow, Andrew Liveris, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cognizant, Francisco D’Souza, η Επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG, Susan Ferrier, ο Διευθυντής Σχεδίασης-IoT της Samsung, Moe Tanabian και ο Γενικός Διευθυντής της IBM Watson, David Kenny. Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Σύνταξης των Financial Times U.S., Gillian Tett.

Όταν σχεδόν 9 στους 10 Ηγέτες του Ανθρώπινου Δυναμικού δεν πιστεύουν ότι διαθέτουν το ταλέντο της Ηγεσίας για να καθοδηγήσουν επιτυχημένα στην ψηφιακή εποχή, οι Ηγέτες κάθε μεγέθους επιχείρησης και κλάδου οφείλουν να καθοδηγήσουν με διαφορετικό τρόπο δράττοντας την ευκαιρία και παραμένοντας επίκαιροι.

“Αυτό που μας οδήγησε μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο μέλλον. Οι σημερινοί και οι μελλοντικοί ηγέτες της ψηφιακής εποχής οφείλουν να είναι δεκτικοί σε αλλαγές και έτοιμοι να αναλάβουν μετρήσιμα ρίσκα”, αναφέρει ο Jonas Prising. Τα καλά νέα είναι ότι η καθοδήγηση μέσω της εποχής του ψηφιακού μετασχηματισμού δεν συνεπάγεται την πλήρη αντικατάσταση των στοιχείων που συνθέτουν μια ισχυρή ηγεσία. Αντιθέτως, ο γνωστός κανόνας 80/20, ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Οι θεμελιώδεις δεξιότητες ηγεσίας, όπως η αντοχή και η προσαρμοστικότητα εξακολουθούν να έχουν πρωταρχική σημασία. Ωστόσο, στην ψηφιακή εποχή, οι αποτελεσματικοί ηγέτες πρέπει επίσης να καλλιεργούν το επιπλέον 20% – απελευθερώνοντας το ταλέντο και τολμώντας να καθοδηγήσουν, αποτυγχάνοντας μερικές φορές με στόχο την επιτάχυνση της απόδοσης. Ήμασταν στην ευχάριστη θέση να συζητήσουμε με τόσο διαφορετικούς και έμπειρους ομιλητές για το πώς ενώ διασφαλίζεται η εύρυθμη επιχειρηματική λειτουργία, προετοιμαζόμαστε για ένα διαφορετικό και αβέβαιο μέλλον.”

Μπορείτε να διαβάσετε τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας εδώ.

Η έκθεση θέτει τέσσερα βασικά ερωτήματα που οφείλουν να απαντήσουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να αναπτύξουν μια ομάδα ηγεσίας έτοιμη για μετασχηματισμό.

  1. Τα προγράμματα ανάπτυξης που διαθέτουμε, έχουν σχεδιαστεί για να καλλιεργούν και να προάγουν τους μελλοντικούς ψηφιακούς ηγέτες;
  1. Διαθέτει η ομάδα ηγεσίας και η δεξαμενή ταλέντου μας τις εγγενείς προϋποθέσεις και εκπαιδευτικές ικανότητες για έναν επιτυχή ψηφιακό μετασχηματισμό;
  1. Δημιουργούμε μια κουλτούρα καινοτομίας;
  1. Χρησιμοποιούμε τα σωστά κριτήρια για τον εντοπισμό των μελλοντικών ηγετών;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*