ΕΙΑΣ, σεμινάριο, ασφαλίσεις

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο για τις συνταξιοδοτικές ασφαλίσεις

Σεμινάριο με θέμα «Συνταξιοδοτικές ασφαλίσεις» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13, την Πέμπτη 15 και την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, 16:00-19:20, στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος), με εισηγήτρια τη Μαρία Παπαδάτου (Εθνική Τράπεζα, Interamerican).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ινστιτούτου, το Ασφαλιστικό και οι Συντάξεις αποτελούν έντονο μέρος της… διαχρονικής μας επικαιρότητας. Ήταν το έτος 1985 όταν, για πρώτη φορά, ο ισολογισμός της Κοινωνικής Ασφάλισης αποδείχθηκε ελλειμματικός, κατά 69 δισεκατομμύρια δραχμές της εποχής. Έκτοτε, το βάρος του ελλείμματος μεγάλωσε, κατέστη δυσβάσταχτο και σε συνδυασμό με τη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού μας, αλλά και την εξαιρετικά μεγάλη ανεργία, είναι πλέον δυσθεώρητο, πολύ επικίνδυνο και δύσκολα διαχειρίσιμο. Οι παρενέργειες και οι επιπτώσεις αυτής της ζοφερής κατάστασης είναι γνωστές και εμφανείς. Κατάρρευση των συντάξεων, αισθητή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αδυναμία του όλου συστήματος να ανταποκριθεί από μόνο του στις υποχρεώσεις του.

  • Ποια είναι η πραγματική κατάσταση του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων σήμερα;
  • Τι μας παρέχει το σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων σήμερα, μετά τις αλλαγές που έχουν επέλθει;
  • Τι προβλέπεται να λάβουμε από το σύστημα όταν συνταξιοδοτηθούμε;
  • Πώς πρέπει να διαχειρισθούμε το συνταξιοδοτικό μας μέλλον, υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων;
  • Ποιες προτάσεις πολιτικής μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση;
  • Πώς πρέπει η Ιδιωτική Ασφάλιση να κινηθεί, υπό το φως των νεοδιαμορφούμενων τάσεων;

Το 12ωρο σεμινάριο του ΕΙΑΣ απαντά κατά τρόπο τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο στα προαναφερόμενα ερωτήματα, ενώ μας ενημερώνει χρηστικά και ουσιαστικά επί θεμάτων που μας ενδιαφέρουν, εν σχέσει με το συνταξιοδοτικό μας μέλλον και τις παροχές που μας αναλογούν.

Ταυτοχρόνως, το σεμινάριο αναπτύσσει διεξοδικά τον βαρύνοντα ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας μας, αναλύει διεξοδικά την έννοια και το περιεχόμενο των συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων, παρουσιάζει λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά και τις παροχές των σύγχρονων προγραμμάτων συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων, εστιάζει στα οφέλη τους υπέρ των ασφαλισμένων και αναπτύσσει τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία αποτελεσματικών πωλήσεων και αγοράς συνταξιοδοτικών προγραμμάτων από το ασφαλιστικό μας κοινό.

Οι κύριοι στόχοι του σεμιναρίου:

  • να παρουσιάσει ενδελεχώς το σύνολο των πλευρών των συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων στο εκπαιδευτικό κοινό
  • να αναλύσει λεπτομερώς τις ειδικές διαστάσεις υψηλού ενδιαφέροντος όπως, επί παραδείγματι, των φορολογικών και των πραγματικών κινήτρων αγοράς τους
  • να παρουσιάσει χρηματοοικονομικά εργαλεία χαμηλού ρίσκου, ικανά να ισχυροποιούν τις αποδόσεις προγραμμάτων συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων
  • να εμβαθύνει στις παροχές και στα οφέλη των συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων και να αναπτύξει μεθόδους προβολής και αποτελεσματικών πωλήσεών τους
  • να προσφέρει στο εκπαιδευτικό κοινό άρτια τεχνογνωσία σωστής ασφάλισης των συνταξιοδοτικών αναγκών των συμπολιτών και των δυνητικών πελατών μας, καθώς και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 75 ευρώ. Παρέχεται δυνατότητα παρακολούθησης σε περιβάλλον webinar.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, στο αρχείο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ_13,15 & 20.3.2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*