Στιγμιότυπο από την επίδοση των βραβείων στους νικητές του τελευταίου «The Squeeze»

INTERAMERICAN: Με το «Οrange Grove» στηρίζει την καινοτομία και το οικοσύστημα των startups

Στο πλαίσιο της ανάληψης πρωτοβουλιών για την ενθάρρυνση της καινοτομίας και την ανάταξη της ελληνικής αγοράς και οικονομίας, η IΝΤΕRAMERICAN ανανέωσε και φέτος -για πέμπτη χρονιά- τη σχέση συνεργασίας με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα, ως χορηγός του έργου «Orange Grove»: του incubator και co-working space για την προώθηση και ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Το «Orange Grove», το οποίο η Ολλανδική Πρεσβεία υλοποιεί στη χώρα μας από τον Σεπτέμβριο του 2013, έχει στόχο την παροχή των κατάλληλων εφοδίων σε νέους Έλληνες και Ολλανδούς επιχειρηματίες που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση ή να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.

Κατά το 2017 το «Orange Grove» πρόσθεσε 10 νέες, δυναμικές επιχειρηματικές ομάδες στις 30 που ήδη φιλοξενούσε στα προγράμματα incubation, προσφέροντας πολύτιμη εκπαίδευση, mentoring, εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση στους νέους επιχειρηματίες, προκειμένου να διευκολύνει τα πρώτα τους βήματα και να ενισχύσει τη βιωσιμότητά τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει, έως σήμερα, περί τις 200 ομάδες. Πέρυσι, επίσης, το «Orange Grove» δημιούργησε πρόσθετους χώρους γραφείων για τη φιλοξενία νέων startups που έχουν «αποφοιτήσει» από το πρόγραμμα και βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης.

Εστιαζόμενο στην αύξηση του θετικού αντίκτυπου του στο σύνολο της κοινωνίας, το «Orange Grove», με την υποστήριξη της INTERAMERICAN και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων, οργάνωσε το 2017 περισσότερες από 45 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που περιλάμβαναν σεμινάρια, workshops, bootcamps, masterclasses, one-on-one εκπαιδεύσεις και άλλες δραστηριότητες.

Παράλληλα, το πρόγραμμα φιλοξένησε δύο entrepreneurs in residence, τον Robin Schuil και τον Μάριο Ιωαννίδη, που υποστηρίζουν τις startups επιχειρήσεις με τις γνώσεις και το δίκτυό τους. Επιπλέον, το «Orange Grove» πραγματοποίησε άλλες τόσες περίπου εκδηλώσεις δικτύωσης για την επιχειρηματικότητα.

Ακόμη, οργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τρεις επιχειρηματικούς διαγωνισμούς «The Squeeze», με κριτές επιτυχημένους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο και με συνολική προσφορά υποστήριξης της τάξεως των 75.000 ευρώ σε νέες startups για την κάλυψη των πρώτων αναγκών ανάπτυξής τους.  Νικητές του τελευταίου «The Squeeze», που οργανώθηκε κατά τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν οι startups FOODAKAI και kontolixima.gr, οι οποίες κατάφεραν, με τα χρηματικά έπαθλα των 15.000 και 10.000 ευρώ αντιστοίχως, να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα τους.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΙΝΤΕRAMERICAN τοποθετείται έμπρακτα με ποικίλες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων και την ανάδειξη νέων, ταλαντούχων επιχειρηματιών. Η εταιρεία συνεργάζεται για καινοτόμα έργα με την ακαδημαϊκή κοινότητα και υλοποιεί εσωτερικά το σχέδιο «Ιmagine» για την εταιρική καινοτομία, στο πλαίσιο του οποίου έχουν υποβληθεί έως σήμερα περισσότερες από 120 νέες ιδέες των εργαζομένων. Αρκετές από αυτές τις ιδέες -οι πλέον υποσχόμενες- έχουν υποβληθεί στη μεθοδολογία «Accelerator», έχουν δοκιμασθεί στη λογική εσωτερικών startups και έχουν ενσωματωθεί στη λειτουργία και στα ασφαλιστικά προϊόντα της INTERAMERICAN, προσθέτοντας σημαντική αξία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*