Σύλλογος Υπαλλήλων: 127 χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική είναι στο πλάι της κοινωνίας

«Η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας μας, έχοντας συμπληρώσει ήδη 127 χρόνια μακράς πορείας. Αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης και κερδοφόρας ελληνικής εταιρείας, που ανταγωνίζεται με επιτυχία πολυεθνικούς κολοσσούς από την έναρξη της λειτουργίας της το 1891 μέχρι και σήμερα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της εταιρείας. Και συνεχίζει:

«Ως market leader η Εθνική Ασφαλιστική έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει σημαντικά την πολιτική που ακολουθείται από την ελληνική ασφαλιστική αγορά και, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την καθορίζει.

»Η υψηλής αξίας επωνυμία της Εθνικής Ασφαλιστικής, πηγάζει από την εμπιστοσύνη των πελατών της και ενδυναμώνεται σημαντικά από τον ελληνικό της χαρακτήρα και την σταθερά ανοδική της πορεία.

»Οι ασφαλισμένοι μας ένοιωθαν και νοιώθουν την σιγουριά που τους εξασφαλίζουν το όνομα, το κύρος, η φερεγγυότητα, το μέγεθος της Εταιρίας, οι άνθρωποί της: οι εργαζόμενοι, το εταιρικό δίκτυο πωλήσεων και οι συνεργάτες μας.

»Η Εταιρία μας σταθερά όλα τα χρόνια της πορείας της “επιστρέφει” την αξία της εμπιστοσύνης των πελατών της, προσφέροντας κοινωνικό έργο, με κάθε μέσο και τρόπο αναγνωρίζοντας πως οι υπηρεσίες της προσφέρουν “ασφάλεια” σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.

»Οι δείκτες φερεγγυότητας σύμφωνα με το solvency II δείχνουν το υψηλό επίπεδο εξασφάλισης των πελατών της, τα κεφάλαιά της ενισχύονται χρόνο με τον χρόνο, δυναμώνεται η θέση της στην ασφαλιστική αγορά της χώρας μας.

»Όσοι πιστεύουν ότι η πώληση της Εταιρίας μας – από την οποία τεχνηέντως έχει εξαιρεθεί η επωνυμία (brand name) “Εθνική Ασφαλιστική” η οποία θα παραμένει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας – σε κερδοσκοπικά funds με αποκλειστικό και μόνο στόχο το γρήγορο κέρδος, θα μπορούσε να είναι έστω και θεωρητικά προς το συμφέρον των πελατών της, μάλλον είναι οπαδοί του κειμένου του νομπελίστα λογοτέχνη Jose Saramago, τμήμα του οποίου παραθέτουμε παρακάτω:

 

Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,

ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,

ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,

ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,

ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,

ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,

ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

 

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,

ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,

παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων

σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.

Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

 

»Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι 127 χρόνια ενεργά παρόντες με τις τεκμηριωμένες θέσεις και τις προτάσεις τους κρατώντας μεγάλη, φερέγγυα και δυνατή την Εταιρία.

»Εμείς, οι εργαζόμενοι, της Εθνικής Ασφαλιστικής νοιώθουμε τα συμφέροντά μας άμεσα συνδεδεμένα με αυτά των πελατών μας.

»Εμείς οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουμε ένα στόχο: να την ενδυναμώσουμε και να εδραιώσουμε ακόμα περισσότερο στην συνείδηση των πολιτών της χώρας μας ότι είναι η “δική τους ασφαλιστική Εταιρία”, είναι “η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική”.»

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*