Τρεις μεγάλες ΕΠΥ στον φιλικό διακανονισμό 

του Νίκου Σακελλαρίου

Ανοίγει από την πλευρά της ΕΑΕΕ, η περίπτωση της εισόδου ΕΠΥ στην διαδικασία του φιλικού διακανονισμού-  μετά και τις συναντήσεις  των δύο πλευρών τις τελευταίες ημέρες-γεγονός που θα βοηθήσει την ομαλοποίηση της αγοράς ως προς τα ασφάλιστρα και τις καλύψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του I.W,  υπάρχουν 3 μεγάλες ΕΠΥ (με συνολικό στόλο που ξεπερνά τα 100.000 αυτοκίνητα) που ενδιαφέρονται να γίνουν αποδεκτές στο σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού.

Εάν γίνει αυτό, τότε θα έχουν μειωθεί οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρίες , στις ΕΠΥ και στους καταναλωτές.  Μέχρι σήμερα, ο ασφαλισμένος σε κάποια ΕΠΥ επαφίονταν στην περίπτωση ατυχήματος στην καλή θέληση της άλλης εταιρείας ενώ ο ασφαλισμένος στην ασφαλιστική δεν ήταν καθόλου σίγουρος εάν θα μπορούσε να αποζημιωθεί από την ΕΠΥ.

Ουσιαστικά, το μοναδικό κριτήριο επιλογής των ΕΠΥ ήταν το χαμηλό ασφάλιστρο. Πλέον οι ασφαλισμένοι στις ΕΠΥ  που θα μπουν στον φιλικό διακανονισμό θα μπορούν να επιλέγουν και τις παροχές της εταιρείες τους ενώ σαφέστατα θα είναι ευκολότερη και η αποζημίωση των άλλων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*