Νίκη των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Ανακρούει πρύμναν το Υπ. Εργασίας

Σε υποχώρηση ώθησαν τελικά το Υπουργείο Εργασίας οι σφοδρές αντιδράσεις ασθενών και επιστημόνων για την εξαίρεση από τον κατάλογο με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Απόφαση της Ειδικής Επιτροπής εντάσσει μορφές της νόσου στη λίστα και το Υπουργείο ετοιμάζει νέα Απόφαση.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία της Υπουργού Εργασίας συνεδρίασε η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας και των μη αναστρέψιμων παθήσεων με αντικείμενο την επανεξέταση της πρόσφατης εισήγησής της.

Έτσι, η Επιτροπή εισηγήθηκε την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της Πολλαπλούς Σκλήρυνσης, στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Π.Ο.Α.μ.Σ.Κ.Π.).

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*