Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο, είσοδος

Εθνική Ασφαλιστική: Απρόβλεπτες εξελίξεις με αγωγή Calamos εναντίoν της Exin Partners

Η αγορά ξύπνησε σήμερα το πρωί με μία είδηση που μετέδωσε πρώτη η Καθημερινή και προκάλεσε αίσθηση.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Παπαδογιάννη, που υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ, η υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο επενδυτικό σχήμα Calamos – Exin Partners περιπλέκεται και ίσως ναυαγήσει. Να θυμήσουμε είχε προσφερθεί το ποσό του 1 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 100% της θυγατρικής ασφαλιστικής της Εθνικής Τράπεζας

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Κάλαμος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε δικαστική αγωγή εναντίον της EXIN Financial Services Holdings BV.

Η αγωγή επιβεβαιώνει τις υποψίες που είχαν ανακύψει εδώ και αρκετό καιρό ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει αναφορικά με την υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και ουσιαστικά έρχεται να τινάξει τη συναλλαγή στον αέρα.

Αναλυτικά η οικογένεια Calamos Family Partners μαζί με τον Τζων Κουδούνη που είχε χειρισθεί την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής με την αγωγή ζητούν από τον ολλανδικό όμιλο την άμεση εξόφληση ποσού άνω των 41 εκατομμυρίων δολαρίων, πλέον των τόκων. Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση το ποσό θα έπρεπε να είχε πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και πλέον είναι σε αθέτηση.

Η αγωγή υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η EXIN έχει επανειλημμένα αποτύχει να παρέχει τις απαιτούμενες οικονομικές καταστάσεις και άλλες χρηματοοικονομικές, λογιστικές και κανονιστικές πληροφορίες, όπως απαιτείται από τις δανειακές συμβάσεις.

Επιπλέον, μέσω της νομικής ενέργειας θα αναζητηθεί το πώς η EXIN χρησιμοποίησε το δάνειο που παρείχε η Calamos.

Ζητείται επίσης η απάλειψη κάθε αναφοράς στην οικογένεια Κάλαμος και τον Τζον Κουδούνη στην ιστοσελίδα της EXIN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*