Ασφαλιστές που είστε; Ο κόσμος σας ζητά

της Ελενας Ερμείδου

Συμπίπτουν απόλυτα οι ανάγκες της ασφαλιστικής με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Και τα δύο μέρη στοχεύουν στην βελτίωση του βιοτικού, επαγγελματικού τους επιπέδου. Οι μεν πρώτοι έχουν τα «εργαλεία» οι δε, δεύτεροι τα ψάχνουν.

Αυξήθηκε η ιδιωτική δαπάνη για την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έρευνα που εδόθη στην δημοσιότητα από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.  Ενώ, η σύνταξη παραμένει η κυριότερη πηγή εισοδήματος για περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά, παρά τις επί μέρους περικοπές, λαμβάνοντας θέση υποκατάστατου κοινωνικής προστασίας, σύμφωνα με την ίδια έρευνα. Η έρευνα διαπιστώνει βελτίωση της οικονομίας ωστόσο οι προσδοκίες για το μέλλον είναι πολύ χαμηλές.

Οι ασφαλιστές έχουν στα χέρια τους τα «εργαλεία» που χρειάζονται οι πολίτες αυτοί, για να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη για την υγεία τους, με νέα προγράμματα που έχουν εκδοθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα «εργαλεία» ώστε οι πολίτες να αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα τους ή την σύνταξη τους.

Δια στόματος του κου Δημήτρη Μαζαράκη ακούστηκε προχτές στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ πως στόχος της Ενωσης είναι πλησιάζει τον απλό πολίτη, να του δώσει να καταλάβει την έννοια της ασφάλισης και την χρησιμότητα της.

Προκύπτουν  δύο ερωτήματα:

Εχουν συνειδητοποιήσει οι ασφαλιστικές τι είναι αυτό; θέλουν να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση στην πράξη και όχι στα λόγια; θέλουν να παράγουν έργο ή να προκαλέσουν πολύχρωμες εντυπώσεις της στιγμής που την επόμενη ημέρα δεν θα έχει μείνει τίποτα άλλο παρά ένας ακαθόριστος  θόρυβος;

Επίσης τι μηνύματα δίνουν οι ασφαλιστικές προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;

Η συμμετοχή του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης στο ΑΕΠ δεν ξεπερνά το 2%. Σε άλλες χώρες φτάνει και στο 7%. Το να γίνονται όμως συγκρίσεις μεταξύ ποσοστών δεν βοηθά, αν δεν γίνουν συγκρίσεις μεταξύ των δράσεων που κάνουν οι Ευρωπαϊκές, για παράδειγμα ασφαλιστικές, ή Ενώσεις, βεβαίως και οι κυβερνήσεις των κρατών αυτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*