Ο Δ/νων Σύμβουλος της Generali Π. Δημητρίου

Το Generali Academy 2018 στηρίζει έμπρακτα τον επαγγελματία ασφαλιστή

Την έμπρακτη στήριξή της στο θεσμό του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή έδειξε για μία ακόμη χρονιά η Generali, με τη διοργάνωση του 11ου Generali Academy. Επιλεγμένοι συνεργάτες του ανεξάρτητου δικτύου πωλήσεων της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πάνω από 30 ώρες εκπαιδευτικών σεμιναρίων γύρω από θέματα, όπως το Project Management, τη Διαχείριση Κρίσεων, την Επιχειρηματικότητα και το Personal Branding. Αποκορύφωμα της ετήσιας εκπαιδευτικής διοργάνωσης αποτέλεσε η τελετή αποφοίτησης των συμμετεχόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου στα γραφεία της Generali στην Αθήνα, με την απονομή των διπλωμάτων από τα στελέχη της εταιρείας.

Εκεί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Πάνος Δημητρίου έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Στη διάρκεια μιας ζωντανής συζήτησης, που κράτησε σχεδόν δύο ώρες, ο κ. Δημητρίου απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς, του θεσμού του ασφαλιστικού συμβούλου αλλά και την αναπτυξιακή στρατηγική της Generali, η οποία περιλαμβάνει συνεχείς επενδύσεις στην τεχνολογία, με στόχο την παροχή εργαλείων στον ασφαλιστή και λύσεων στον ασφαλισμένο. «Η δική μας δουλειά» εξήγησε ο κ. Δημητρίου, «είναι να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τους πελάτες σας και να αποκτήσετε νέους. Αυτόν τον σκοπό έχουν οι επενδύσεις μας στην τεχνολογία, που είναι επενδύσεις που τις κάνουμε εμείς για εσάς».

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις τάσεις της αγοράς για διαδικτυακή διάθεση των ασφαλιστικών προϊόντων, ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι «η Generali δεν θα συμμετάσχει στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διάθεσης ασφαλιστικών προϊόντων που δημιουργούνται, γιατί στηρίζει τα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «η ασφάλιση για να προωθηθεί θέλει, εκτός από τεχνολογικά εργαλεία και ψυχή, και αυτήν την έχει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής». Για αυτό τον λόγο, συμπλήρωσε, «η Generali πιστεύει ότι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι εκείνος που στην παρούσα φάση μπορεί να διευρύνει την ασφαλιστική πίτα, πείθοντας για την αναγκαιότητα και τα οφέλη της ασφαλιστικής κάλυψης».

Γ. Κατσάνος

Αναφερόμενος στον μέλλον της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ο κ. Δημητρίου χαρακτήρισε το 2018 ως έτος που προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης, καθώς οι ανάγκες για ασφαλιστική κάλυψη, κυρίως στο τομέα της υγείας αλλά και της σύνταξης πληθαίνουν. Επίσης, εκτίμησε ότι «θα ενταθεί η τάση περαιτέρω συγκέντρωσης του κλάδου, γιατί αφενός απαιτούνται συνεχείς επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, αφετέρου αυξάνονται συνεχώς οι απαιτήσεις σε νέα κεφάλαια λόγω Solvency II». «Θα επιβιώσουν οι κεφαλαιακά ισχυρές εταιρείες και αυτές που έχουν καθαρή στρατηγική», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Κ. Χομόνδοζλης

Νωρίτερα, τους συμμετέχοντες του 11ου Generali Academy καλωσόρισε ο Γαβριήλος Κατσάνος, Διευθυντής Πωλήσεων Γενικών Ασφαλίσεων Ζωής Ανεξαρτήτων Δικτύων. Ο ίδιος έκανε ένα σύντομο απολογισμό του θεσμού, που ξεκίνησε το 2005, και υπογράμμισε τον επίκαιρο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού προγράμματος, «που έχει σαν αποτέλεσμα ορισμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να έχουν συμμετάσχει και δεύτερη και τρίτη φορά».

Τ. Βασιλόπουλος

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Χομόνδοζλης, αναφερόμενος στην αξία της συνεχούς εκπαίδευσης ως μέσο για τη διατήρηση του επαγγελματισμού σε υψηλό επίπεδο, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στο Generali Academy είναι «μια συνάντηση με το μέλλον του». Τέλος, ο Τάκης Βασιλόπουλος, Chief Technical Manager, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στενής συνεργασίας των ανθρώπων της αγοράς με τους τεχνικούς: «Πρέπει να μπαίνει ο ένας στα παπούτσια του άλλου», είπε χαρακτηριστικά, «για την επίτευξη των κοινών μας στόχων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς οι αλλαγές που επηρεάζουν τον κλάδο μας είναι ταχύτατες».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε ένθερμο κλίμα με την παράθεση μπουφέ και τη διάθεση αναμνηστικών δώρων στους συμμετέχοντες.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα από το Generali Academy 2018:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*