Ethniki Asfalistiki, Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο

Matt Fairfield (EXIN): Δεν κινδυνεύει η χρηματοδότηση του deal για την Εθνική Ασφαλιστική

Μία ημέρα πριν τη λήξη της άτυπης προθεσμίας για την κατάθεση του επικαιροποιημένου φακέλου για το deal εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο «αρχιτέκτονας» της συναλλαγής Matt Fairfield, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Exin, διαβεβαιώνει μέσω ξένων ΜΜΕ ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση του deal ύψους 1,1 δις. ευρώ.

Ειδικότερα, ο κ. Fairfield απέστειλε ανακοινωθέν στο περιοδικό Reinsurance Magazine, στο οποίο υποστηρίζει ότι «Η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής προχωρά και δεν απειλείται. Η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί, δεν υπάρχει κενό χρηματοδότησης. Η Calamos Asset Management παραμένει πολύτιμος εταίρος της Exin  και επενδυτής μειοψηφίας στο deal αυτό».  Ο κ. Fairfield σημειώνει ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του α’ τριμήνου του 2018, προσθέτοντας ότι είναι «φυσιολογικό» να αλλάζει το χρονοδιάγραμμα μιας πολύπλοκης εξαγοράς.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται επίσης ότι στο πλαίσιο των stress tests των ελληνικών τραπεζών, «οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν σε βάθος τα μεγάλα deals-και ορθώς πράττουν».  Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα απελευθερώνει εποπτικά κεφάλαια και θα ενισχύσει την κεφαλαιακή θέση της μητρικής. «Η Exin και οι εταίροι της στο χρηματοδοτικό σχήμα έχουν δεσμευθεί να συνεργαστούν με την Τράπεζα της Ελλάδος για να οριστικοποιήσουν τις νομκές και εποπτικές απαιτήσεις της διαδιασίας».

Το ανακοινωθέν ακολουθεί σειρά δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες, τα οποία υποστήριζαν ότι η Exin βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού (όπως την Pimco και την Berkshire Hathaway) στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει πρόσθετα κεφάλαια για την χρηματοδότηση του deal.

Συνιστά δε στροφή 180 μοιρών στον επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος από πλευράς του Fairfield,  ο οποίος σε επίσημη ανακοίνωση στον δικτυακό τόπο της Exin (στις 16 Ιανουαρίου) σημείωνε ότι δεν θα υπεισέλθει σε διαδικασία σχολιασμού «φημών και σεναρίων».

Δείτε το ρεπορτάζ του Reinsurance Magazine με τις δηλώσεις του Matt Fairfield εδώ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*