Εντυπωσιακό ανάγνωσμα φοροδιαφυγής της ΑΑΔΕ

Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα, τη λίστα των σημαντικότερων υποθέσεων φοροδιαφυγής που αποκάλυψαν έλεγχοι της ΑΑΔΕ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μόνον υποθέσεις που ολοκληρώθηκαν κατά τους τελευταίους 6 μήνες του 2017.

Περιλαμβάνονται γιατροί, μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρείες, δικηγόροι, σύμβουλοι επιχειρήσεων, λογιστές, ανεπάγγελτοι, νομικά και φυσικά πρόσωπα, δημόσιοι λειτουργοί και επιχειρήσεις. Ξεχωρίζουν ο ανεπάγγελτος από τα Ν. Προάστια που απέκρυψε εισόδημα 803.579,85 ευρώ, ο συνταξιούχος από την Θεσσαλονίκη που ξέχασε να δηλώσει 2,11 εκατ. ευρώ, αλλά και οι τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι που εντοπίστηκαν με εισοδήματα αγνώστου προελεύσεων συνολικού ύψους περίπου 800.000 ευρώ.

Η μεγαλύτερη υπόθεση για την εφορία φαίνεται να βγήκε στον Πειραιά, όπου -σύμφωνα με τις ανακοινώσεις- ναυτιλιακή εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα ύλη ύψους 42.546.714,69 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*