Θετικές αλλαγές φέρνει στην αγορά ο ΠΣΑΣ

Ανταπόκριση από το συνέδριο του ΠΣΑΣ: Έλενα Ερμείδου

 

Για τις προοπτικές ανάπτυξης μίλησαν στο σημερινό συνέδριο του ΠΣΑΣ η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Δημήτρης Γαβαλάκης κατά τον χαιρετισμό τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΣΑΣ Παναγιώτης Λελεδάκης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του Ενιαίου Μητρώου Διαμεσολαβητών, που βγήκε στον αέρα στις 4/1/2018, καθώς και σε ορισμένα πρακτικά προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση με τη μετάδοση στο ΓΕΜΗ.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΣΑΣ αναφέρθηκε στην οδηγία IDD, τονίζοντας ότι η ΤτΕ ενσωμάτωσε σε αυτήν τον ν. 1569.  Για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR επισήμανε ότι οι μεγάλες ευθύνες αφορούν περισσότερο τις ασφαλιστικές και λιγότερο τους ασφαλιστικούς συμβούλους. Ωστόσο οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι θα πρέπει να προσέχουν να μη γίνει διαρροή προσωπικών δεδομένων, καθώς αυτή θα επισύρει νομικές συνέπειες και πρόστιμα.

Ο Π. Λελεδάκης είπε ότι θα δοθεί σε διαβούλευση κώδικας δεοντολογίας του ΠΣΑΣ και έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στις δράσεις του Συνδέσμου. Τόνισε ότι ο ΠΣΑΣ κινείται σε αναπτυξιακά πρότυπα και προσφέρει στα μέλη του υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης, μίλησε για τη νέα κάρτα μέλους που έχει σχεδιαστεί, και προανήγγειλε νέο site από τη Δευτέρα, καθώς και δράσεις viral video, με στόχο να ενισχυθεί η ασφαλιστική συνείδηση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*