Τα ΕΛΠΕ φτιάχνουν…τρένα…

Στην σιδηροδρομική σύνδεση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών με την Ελευσίνα επενδύουν όχι ένα ούτε δύο αλλά 27 εκατ. Ευρώ, τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η αναβάθμιση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 7,5 χλμ.  θα συνδέει την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο με τον εν λειτουργία σιδηροδρομικό δίκτυο στο ΣΚΑ.

Τα ΕΛΠΕ θα πετύχουν τη σύνδεση των αγωγών των δύο διυλιστηρίων σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου. Το συγκεκριμένο συγκοινωνιακό έργο είναι σημαντικό για τη Δυτική Αττική, καθώς πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθεί η εγκαταλελειμμένη σήμερα σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώσει το αστικό και βιομηχανικό κέντρο της περιοχής του Θριάσιου Πεδίου, εξυπηρετώντας καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επιβάτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόριος Στεργιούλης, μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ανακοίνωσε επιπλέον ότι  τα ΕΛΠΕ θα προχωρήσουν στη δωρεά 300 τόνων ασφαλτικών για την ανάγκη των έργων οδοποιίας στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Η επαναχρησιμοποίηση και επανάταξη της σιδηροδρομικής γραμμής ΣΚΑ-Ελευσίνα που σήμερα βρίσκεται σε αχρηστία, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη και τον γ.γ. Θάνο Βούρδα θα χωριστεί σε δύο φάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*