Καμία συμφωνία μεταξύ Pimco και Εθνικής Ασφαλιστικής

της Ελενας Ερμείδου

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2018 αναμένεται να υποβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ο πλήρης φάκελος εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΕΤΕ) από την Exin για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η πώληση.

Η διαδικασία έχει κολλήσει και δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το τέλος του 2017 ως αναμένονταν, καθώς η υποβολή φακέλου από την Exin σύμφωνα με πληροφορίες του IW ήταν ελλιπής, ως εκ τούτου η ΤτΕ απαίτησε περισσότερες και συγκεκριμένες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Εκτοτε και από τις αρχές του νέου έτους οι σύμβουλοι της πώλησης:  Goldman Sachs και η Morgan Stanley ψάχνουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις, ώστε να κλείσει η πώληση και προτού ξεκινήσουν οι διαδικασίες των stress tests για τις τράπεζες. Εμφανίστηκαν έτσι, σχεδόν 10 ημέρες πριν και άλλοι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται στην «αρένα» των προσφορών όπως UBS, Berkshire Hathaway και Pimco της Allianz. .

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του IW και μέχρι σήμερα το πρωί, «δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ Pimco και Εθνική Ασφαλιστική, ώστε να ολοκληρωθεί η πώληση υπό αυτό το σχήμα και να συμπεριληφθεί στο νέο φάκελο που εκτιμάται ότι θα υποβάλλει η Exin στην ΤτΕ μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Οι τελευταίες επίσης πληροφορίες θέλουν την Exin να μειώνει το ποσοστό συμμετοχής της στην Εθνική Ασφαλιστική.

Αν, ο φάκελος κατατεθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου σύμφωνα με την ΤτΕ,  κάτι που δεν είναι σίγουρα, τότε θα δοθεί χρονικό περιθώριο περίπου 2 μηνών, ώστε να μελετηθεί και ολοκληρωθεί η πώληση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*