Marsh εναντίον… Marshmallow!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η Marsh, από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεσιτών ασφαλίσεων διεθνώς, έχει στραφεί κατά της Marshmallow, μιας μικρής ασφαλιστικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας (insurtech), κατηγορώντας την για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, λόγω της ομοιότητας μεταξύ των εταιρικών τους επωνυμιών. Η Marsh αξιώνει από την Marshmallow αλλαγή ονομασίας, σε μια νομική διαμάχη που η τελευταία παρομοιάζει με την μονομαχία του Δαβίδ με τον Γολιάθ (είναι μάλλον προφανές ποιος είναι ποιος…).
Το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Μ. Βρετανίας ( Intellectual Property Office-IPO) έχει αναλάβει τον ρόλο του διαιτητή, σε μια υπόθεση με αβέβαιη έκβαση. «Είναι θέμα αρχής… Υπάρχει πληθώρα InsurTech καινοτομίας στη Μ. Βρετανία αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι καλό για τους καταναλωτές και πρέπει να υποστηρίζεται και όχι να υπονομεύεται από μεγάλες εδραιωμένες εταιρείες όπως η Marsh», σχολίασε ο συν-ιδρυτής της Marshmallow, Oliver Kent-Braham. «Μια τεράστια πολυεθνική εταιρεία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον πλούτο και τους πόρους της για να μας εξαφανίσει», πρόσθεσε. Η Marsh αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.
Η Marshmallow στοχεύει στην παροχή οικονομικότερων καλύψεων για αλλοδαπούς που αγοράζουν ασφάλεια ΙΧ στη Μ. Βρετανία και ιδρύθηκε στις αρχές του 2017 από τον Kent-Braham και τον δίδυμο αδελφό του Alexander. H εταιρεία θα λανσάρει το προϊόν της τους επόμενους μήνες. Η απόφαση του IPO αναμένεται έως τα τέλη του μήνα. Οι αδελφοί Kent-Braham έχουν δηλώσει ότι ίσως καταφύγουν στα δικαστήρια εάν το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας δεν τους δικαιώσει.
Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί αρκετές υποθέσεις διαμάχης επί θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μεταξύ παραδοσιακών εταιρειών και start-ups. Για παράδειγμα, η InsurTech Brolly υποχρεώθηκε να αλλάξει τον λογότυπό της με την ομπρέλα μετά από την υποβολή σχετικού αιτήματος από την ασφαλιστική Travelers. Η δε Fidelity, κολοσσός της διαχείρισης ενεργητικού, μήνυσε την αντασφαλιστική Fidelis κάνοντας λόγο (και εδώ) για ομοιότητες μεταξύ των επωνυμιών των δυο εταιρειών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*