Τα παγκόσμια αντασφαλιστικά συνέδρια: Η Σιγκαπούρη στο επίκεντρο

SIRC 2017: Η Σιγκαπούρη γίνεται μεγάλο hub μεταφοράς κινδύνων

της Έλενας Ερμείδου

Η Σιγκαπούρη προσδοκά τη ραγδαία ανάπτυξη των ILS (InsuranceLinked Securities) και των ομολόγων καταστροφών (Cat Bonds) και στοχεύει να γίνει μεγάλο hub μεταφοράς κινδύνων στην Ασία, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο 14th SIRC-Singapore International Reinsurance Conference. Η χώρα σχεδιάζει να προσελκύσει χρηματοδότες, και στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο παίζει το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας και η Νομισματική Αρχή.

Ήδη, διοργανώνει την αναδιάρθρωσή της, ώστε να συμβάλει στη μείωση της ψαλίδας που υπάρχει στο κενό προστασίας, όπου μεγάλος όγκος οικονομικών ζημιών είναι ανασφάλιστες. Επίσης, η χώρα αναζητά εξειδικευμένα στελέχη από όλο τον κόσμο, για να εργαστούν στις ψηφιακές ασφαλίσεις. Ο κλάδος δεν βλέπει ως ανταγωνιστή του τις ασφαλιστικές ή τις αντασφαλιστικές, αλλά τις startups και τα insurtech.

Το SIRC διοργανώνεται από την Ένωση Αντασφαλιστών Σιγκαπούρης (SRA) με συνδιοργανωτές την Ένωση Μεσιτών Αντασφαλίσεων Σιγκαπούρης (RBAS) και το Κολλέγιο Ασφαλειών Σιγκαπούρης (SCI), με το Asia Insurance Review (AIR) επίσημο περιοδικό από τη χρονολογία έναρξης του συνεδρίου, το 1991.

Αναδημοσίευση από το Insurance & Reinsurance Outlook 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*