«Παράρτημα» του ΠΟΥ στην Ελλάδα

Βήμα αναβάθμισης της συνεργασίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αποτελεί η συμφωνία που υπέγραψε η χώρα μας για την ίδρυση Γραφείου της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας στην Αθήνα.

«Η τεχνογνωσία του ΠΟΥ στην εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας στις πολιτικές καθολικής κάλυψης, με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας, είναι σημαντικοί παράγοντες που βοηθούν στο σχεδιασμό, στη νομοθέτηση και στην υλοποίηση των πολιτικών υγείας στη χώρα μας. Η δημιουργία του γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα θα ενισχύσει και θα αναβαθμίσει αυτή τη διαδικασία» δήλωσε ο Γιάννης Μπασκόζος, γ.γ. Δημόσιας Υγείας.

Επιδίωξη της Αριστοτέλους μέσα από την αμοιβαία αυτή συνεργασία είναι το Γραφείο στην Αθήνα να διαδραματίσει αυξημένο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, με διευρυμένο θεματικό περιεχόμενο. Η πεποίθηση αυτή εδράζεται αφενός στη γεωγραφική θέση της Ελλάδας κι αφετέρου στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τον ΠΟΥ.

Εξάλλου, ο κ. Μπασκόζος εκτιμά πως η συνεργασία αυτή θα έχει αμφίδρομο όφελος. «Η εμπειρία της Ελλάδας και οι πρότυπες πρακτικές της για κάλυψη των αναγκών υγείας προσφύγων, μεταναστών κι άλλων ευάλωτων ομάδων μπορούν να ενισχύσουν την τεχνογνωσία του ΠΟΥ, τη συναντίληψη και τις κοινές δράσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο» διευκρινίζει σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*