Παράταση για τη ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ ζητούν οι δικηγόροι

Την παράταση έως και τις 31.3.2018, της δυνατότητας ρύθμισης των οφειλών στον ΕΦΚΑ ζήτησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Α. Μπακαλέξη ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δ. Βερβεσός.

Η παράταση αυτή, όπως αναφέρουν, «είναι αναγκαία μια και ο ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμα θέσει σε λειτουργία (όπως είχε υποχρέωση) την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι δικηγόροι (και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες) θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων».

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας «με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο καθυστέρησε να εκδώσει τη σχετική Υπουργική Απόφαση και του ΕΦΚΑ, που –αδικαιολόγητα- ακόμα δεν έχει ενεργοποιήσει τη σχετική πλατφόρμα, από την 1η Φεβρουαρίου χιλιάδες δικηγόροι (αλλά και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες) κινδυνεύουν να μην είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».
Παρόμοια επιστολή έστειλε ο κ. Βερβεσός στον πρόεδρο του ΕΦΚΑ και με την ιδιότητά του ως αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι ήδη με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 31.3.2018 σε μηχανικούς και γιατρούς, για τις παλαιές οφειλές τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*