Ευρωκλινική Παίδων: Στο δυναμικό της η παιδίατρος-πνευμονολόγος Π. Παναγιωτοπούλου-Γαρταγάνη

Στο πλαίσιο των ενεργειών της για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που δεσμεύεται να παρέχει στους μικρούς ασθενείς, η Ευρωκλινική Παίδων εντάσσει στο ιατρικό δυναμικό της τη διακεκριμένη παιδίατρο-πνευμονολόγο Πολύτιμη Παναγιωτοπούλου-Γαρταγάνη.

Η κα Παναγιωτοπούλου-Γαρταγάνη, πρώην διευθύντρια της παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διακρίνεται για την επιστημονική της κατάρτιση με ειδίκευση στην παιδιατρική πνευμονολογία. Είναι ιδρυτικό μέλος της Αναπνευστικής Παιδιατρικής Ομάδας, που αργότερα εξελίχθηκε στην Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρία, καθώς και συνδημιουργός της μονάδας Παιδιατρικής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για περισσότερα από 20 χρόνια συμμετέχει στην εκπαίδευση ιατρών της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι εξειδικεύονται στην παιδιατρική σε συνήθη και ειδικά παιδοπνευμονολογικά νοσήματα, προσφέροντας ενεργά στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Έχει εκπαιδευτεί και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην παιδιατρική πνευμονολογία από το Royal Postgraduate School, Hammersmith Hospital του Λονδίνου.

Η προσθήκη της κας Παναγιωτοπούλου-Γαρταγάνη στο ιατρικό δυναμικό της Ευρωκλινικής Παίδων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενισχύει την ήδη άρτια ομάδα επιστημόνων του Παιδοπνευμονολογικού της Τμήματος. Το τμήμα λειτουργεί από την ίδρυση της κλινικής το 2002, διαθέτει τακτικό εξωτερικό ιατρείο και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα. Αντιμετωπίζει με επιτυχία παθήσεις όπως χρόνιος βήχας, συριγμός, συχνές λοιμώξεις αναπνευστικού, υποτροπιάζουσες λαρυγγίτιδες, πνευμονίες κλπ.

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε την κα Παναγιωτοπούλου-Γαρταγάνη στο ιατρικό δυναμικό της Ευρωκλινικής Παίδων» δήλωσε ο Πέτρος Λούκας, διοικητικός διευθυντής του Ομίλου Ευρωκλινικής, προσθέτοντας: «Είναι μία άρτια και ολοκληρωμένη επιστήμονας, με πλούσιο ακαδημαϊκό, επιστημονικό και συγγραφικό έργο, που έρχεται να συμβάλει στον στόχο της Ευρωκλινικής Παίδων για παροχή υψηλού επιπέδου παιδιατρικών υπηρεσιών υγείας στο κέντρο της Αθήνας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*