Ανασφάλιστοι οδηγοί και στους δρόμους της Κύπρου!

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες οδηγοί, που κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, οδηγούν ανασφάλιστοι στους δρόμους. Την ίδια συνήθεια ακολουθούν και οι Κύπριοι οδηγοί όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Σημερινή της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται στοιχεία της τροχαίας της Κύπρου, ένα στα τέσσερα οχήματα που ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα το 2016 ήταν ανασφάλιστο, και όπως σημειώνει ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει: Τα στοιχεία που εξασφάλισε η «Σ» από την Αστυνομία προκαλούν ανησυχία και πρέπει να μας προβληματίσουν όλους, αφού στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί που «σεργιανίζουν» στους δρόμους χωρίς ασφάλεια του οχήματός τους είναι νέοι έως και 24 ετών

Ανησυχία προκαλεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων στους κυπριακούς δρόμους, αφού μεγάλος αριθμός οδηγών εξακολουθούν να αδιαφορούν για την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους, παρά τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Ο υψηλός αριθμός των οδηγών που αποφεύγουν το οικονομικό αντίτιμο της οδικής ασφάλισης διαφαίνεται σε στατιστικά στοιχεία που εξασφάλισε η «Σημερινή» της Κυριακής από την Αστυνομία Κύπρου, τα οποία αφορούν οχήματα που έχουν εμπλακεί σε οδική σύγκρουση. Η μείωση, εξάλλου, που καταγράφεται από το 2012 μέχρι σήμερα σχετίζεται και με την αισθητή μείωση των οδικών συγκρούσεων, είτε αυτά αφορούν θανατηφόρα δυστυχήματα είτε τροχαία σύγκρουση με ζημιές.

Τα στοιχεία

Το 2016 καταγράφηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, 942 οδικές συγκρούσεις, από τις οποίες 260 οχήματα ήταν ανασφάλιστα. Στα ανασφάλιστα αυτά οχήματα περιλαμβάνονται 187 αυτοκίνητα, 70 μοτοσικλέτες, 1 φορτηγό και 2 γεωργικοί ελκυστήρες. Πιο κάτω φαίνονται αναλυτικά τα στοιχεία ανά έτος από το 2012

Πηγή sigmalive.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*