Απεργιακός πυρετός στο ΕΣΥ (Upd)

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν τα συνδικάτα για τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής του πολυνομοσχεδίου, στα οποία περιλαμβάνονται και οι αλλαγές που έρχονται στις απεργίες.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για την ημέρα ψήφισης των επίμαχων διατάξεων, ενώ το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα για την προσεχή Παρασκευή 12 Ιανουαρίου – ημέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

Από το χώρο της υγείας, πρώτη η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προανήγγειλε τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη κινητοποίηση. Τη στήριξή του εξέφρασε ακολούθως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, καλώντας τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία της 12ης Ιανουαρίου. Απόφαση συμμετοχής με ευρεία πλειοψηφία στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έλαβε, επίσης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να λάβουν κι άλλα συνδικάτα του χώρου, μέσα στις επόμενες ώρες.

Στο μεταξύ, τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) κήρυξε για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ (12:30 πλατεία Καλυθμώνος).

Υπενθυμίζεται πως η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις απεργίες προβλέπει την αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας κατά τις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε περίπτωση συζήτησης και λήψης σχετικής απόφασης. Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*