«ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ», το νέο βιβλίο του οικονομολόγου Κώστα Μαρκάζου

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του οικονομολόγου Κώστα Μαρκάζου με τίτλο «ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ‐ Κρυμμένες αλήθειες και συμπτώματα της ελληνικής κρίσης» (εκδόσεις ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ). Στο βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης διαφόρων αιτίων της σημερινής κατάστασης, ενώ παράλληλα διατυπώνονται και προτάσεις. Κεντρική ιδέα είναι ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος για να ανταποκριθούμε στην πρόκληση είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε πέντε ενότητες, που μπορούν να διαβαστούν ανεξάρτητα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα κάθε αναγνώστη. Στην 1η ενότητα περιέχονται πολιτικά θέματα που επηρεάζουν την οικονομία ή και το αντίθετο, ενώ στην 2η προβλήματα που αφορούν τον δημόσιο διάλογο και τον τρόπο που διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα. Στην 3η ενότητα αναφέρονται θέματα σχέσεων Εκκλησίας‐Κράτους, τον ελλιπή διαχωρισμό τους και τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί προβλήματα και στα δύο μέρη. Η 4η ενότητα επικεντρώνεται στις «εθνικές ιδιαιτερότητές» μας, δηλαδή σε μια ποικιλία θεμάτων, όπως το «ελληνικό φιλότιμο» για το
για το οποίο αισθανόμαστε τόσο υπερήφανοι, το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα και ποιοι το διαθέτουν, η λατρεία των Ελλήνων να μην εφαρμόζουν τους νόμους και κάποια άλλα φαινόμενα που συνιστούν την εθνική μας «μοναδικότητα». Τέλος, στην 5η ενότητα (Φορολογικά πέρα από τους φόρους) θίγονται θέματα γενικότερων αρχών φορολογίας.
Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Κώστας Μαρκάζος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και του Brunel University of London (MBA). Έχει εργαστεί σε διάφορες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*