ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ: Η Άννυ Τρύφων στο Insurance & Reinsurance Outlook

Ύστερα από συγκριτική διερεύνηση του συνόλου της αγοράς, η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ προτείνει σε κάθε ασφαλισμένο τους καλύτερους και πιο συμφέροντες όρους, δημιουργώντας μοναδικά εξατομικευμένα πακέτα υπηρεσιών και υποστηρίζοντάς τους ταυτόχρονα με ποιοτική εξυπηρέτηση, δηλώνει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Insurance & Reinsurance Outlook και την Έλενα Ερμείδου, η κυρία Άννυ Τρύφων, διευθύνουσα σύμβουλος της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες AEMA.

Κυρία Τρύφων, ποια είναι η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες AEMA; Μιλήστε μας για την πορεία και τις δραστηριότητές της. 

Η ΕRΒ Ασφαλιστικές Υπηρεσίες δραστηριοποιείται εδώ και 25 περίπου χρόνια στη μεσιτεία ασφαλίσεων, αντασφαλίσεων και διαχείρισης κινδύνου. Παρέχει επίσης πολύτιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άλλους κλάδους ασφαλίσεων, καθώς και σε θέματα risk management και ζημιών. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας, έχουμε αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στην παροχή ολοκληρωμένων και ανταγωνιστικών λύσεων. Ως εκ τούτου, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας –επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες– λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες τους, σε ανταγωνιστικές τιμές.

Αυτό που στην ουσία προσθέτει μοναδική αξία στις υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι το γεγονός ότι, ύστερα από συγκριτική διερεύνηση του συνόλου της αγοράς, δημιουργούμε και προτείνουμε στον κάθε ασφαλισμένο τους καλύτερους και πιο συμφέροντες όρους, δημιουργώντας μοναδικά εξατομικευμένα πακέτα καλύψεων και υπηρεσιών, υποστηρίζοντάς τους ταυτόχρονα με ποιοτική εξυπηρέτηση.

Ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας είναι η εξαγορά, το καλοκαίρι του 2016, του 80% των μετοχών του Ομίλου Eurolife ERB -στον οποίο ανήκει η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ– από τον διεθνή ασφαλιστικό και επενδυτικό όμιλο Fairfax. Αυτό έφερε, προφανώς, νέα δεδομένα και για την εταιρεία μας, καθώς πλέον ο νέος μέτοχος έχει δημιουργήσει μια νέα δυναμική και νέα δεδομένα ως προς τη λειτουργία μας αλλά και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών. Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο της πορείας και της επιτυχίας μας είναι οι άνθρωποι: οι εργαζόμενοί μας αλλά και οι πελάτες μας, κάποιοι από τους οποίους είναι μάλιστα μαζί μας από την αρχή της λειτουργίας μας.

Ποιος είναι ο στόχος της ενσωμάτωσης στο δυναμικό σας της CAPPA Independent Financial Consultants; 

Το 2017 προχωρήσαμε σε μια πολύ σημαντική για εμάς στρατηγική επιχειρηματική κίνηση: την ενσωμάτωση του δυναμικού πωλήσεων της εταιρείας CAPPA Independent Financial Consultants στο δυναμικό της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ.  Αυτό αποτελεί μέρος του συνολικού μας πλάνου, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε την παρουσία της εταιρείας μας στις ατομικές ασφαλίσεις ζωής και υγείας, στο πλαίσιο της συνολικής αναπτυξιακής πορείας την οποία ακολουθούμε.  Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε τρεις στόχους:

― Διευρύνουμε το πεδίο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και ενισχύουμε σημαντικά το συνολικό μας χαρτοφυλάκιο

― Δημιουργούμε νέες προοπτικές για τον ασφαλιστικό σύμβουλο και το μέλλον του

― Ενισχύουμε ποσοτικά την παροχή ακόμη πιο ολοκληρωμένων και ανταγωνιστικών ασφαλιστικών λύσεων προς τους πελάτες μας και όλα αυτά στο πλαίσιο της συνέπειας, του επαγγελματισμού και της αξιοπιστίας που μας διακρίνει.

Πώς βλέπετε την αγορά μεσιτείας στην Έλλάδα; 

Όπως όλοι οι κλάδοι, έτσι και η αγορά της μεσιτείας ασφαλίσεων έχει επηρεαστεί σημαντικά από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία, κοινωνία, αλλά και το επιχειρείν συνολικά.  Αυτές οι εξελίξεις έχουν επηρεάσει, όπως είναι φυσικό, την πορεία και τα μεγέθη όσων δραστηριοποιούνται σε αυτήν την αγορά, καθώς υπάρχουν εταιρείες που είτε έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν πολυτέλεια την ίδια την ασφάλιση είτε δεν είναι, εκ των πραγμάτων, σε θέση να καταβάλλουν τα ασφάλιστρά τους.

Πιστεύω όμως ότι, όσο εμείς, οι εταιρείες μεσιτείας ασφαλίσεων, δημιουργούμε και προσφέρουμε υπηρεσίες και λύσεις πραγματικής προστιθέμενης αξίας τόσο οι πελάτες θα είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι, στην ουσία, πετυχαίνουν να προστατεύσουν αποτελεσματικά αυτό καθαυτό το επιχειρείν τους, εξοικονομώντας πόρους για τις επιχειρήσεις τους και κερδίζοντας σε κάθε επίπεδο.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο, παραμένοντας δηλαδή ουσιαστικοί συνεργάτες των πελατών μας με ανταγωνιστικές υπηρε- σίες αξίας, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια δυναμική αγορά προς όφελος όλων.

Η συμμετοχή της Fairfax στον όμιλο πώς έχει συμβάλει μέχρι σήμερα; 

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η συμμετοχή της Fairfax έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα για την ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ. Έτσι, έχουμε ήδη αρχίσει να στρεφόμαστε σε νέα πεδία για την κάλυψη σύγχρονων αναγκών, όπως το cyber protection, αλλά και να προσεγγίζουμε με φρέσκες λύσεις παραδοσιακές ασφαλίσεις, όπως τα ομαδικά συμβόλαια. Επίσης, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που αφορούν στον συνολικό εμπλουτισμό των λύσεων που προσφέρουμε με περισσότερες διεθνείς και καινοτόμες λύσεις.

Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες εταιρειών που επεκτείνουν το πεδίο της δραστηριότητάς τους στο εξωτερικό, αλλά και να καλύπτουμε συνολικά τις ανάγκες των πελατών μας στη διεθνοποιημένη ψηφιακή αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*