Επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό η MetLife

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Με βήμα ταχύ δρομολογεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό της η MetLife, η οποια ανακοίνωσε την εκκίνηση δυο επενδυτικών προγραμμάτων InsurTech για νεοφυείς εταιρείες, το Metlife Digital Ventures και το MetLife Digital Accelerator. Και τα δυο θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο TechStars, έχοντας ως στόχο την παροχή ψηφιακών λύσεων που θα προσφέρουν διαφοροποιημένη πελατειακή εμπειρία και θα “διαταράξουν” την ασφαλιστική βιομηχανία.

“Η έλευση της παγκοσμιοποίησης, η αλλαγή των δημογραφικών τάσεων και η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας είναι παράγοντες που επηρεάζουν όλους τους τομείς”, σχολίασε ο Marty Lippert, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας και Λειτουργιών της MetLife διεθνώς. “Το MetLife Digital Ventures και ο Ψηφιακός Επιταχυντής (Digital Accelerator) σε συνεργασία με την TechStars αποτελούν δυο παραδείγματα της στρατηγικής μας για την προώθηση μιας κουλτούρας επιχειρηματικής καινοτομίας σε όλη την αλυσίδα αξίας του ασφαλιστικού κλάδου. Αυτές οι συνεργασίες δίνουν στην MetLife το πλεονέκτημα του “πρώτου παίκτη” (first mover advantage) στον εντοπισμό και την αξιοποίηση των νέων καταναλωτικών και τεχνολογικών τάσεων”.

Εχοντας τη στήριξη ενός επενδυτικού ταμείου ύψους 100 εκατ. δολαρίων, το MetLife Digital Ventures επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού μέσω άμεσων επενδύσεων σε start-ups  που μπορουν να δημιουργήσουν νέους “τύπους” αξίας στους πελάτες της MetLife. Μέσα από τις επενδύσεις αυτές, η MetLife θα έχει την ευκαιρία να επηρεάσει την κατεύθυνση αυτών των νεοφυών εταιρειών που παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο. Η ενεργοποίηση του MetLife Digital Ventures ενισχύει τους υφιστάμενους ισχυρούς δεσμούς της MetLife με 16 εκ των κορυφαίων εταιρειών επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital firms). Αυτές οι εδραιωμένες σχέσεις εξακολουθούν να προσφέρουν στη MetLife προνομιακή πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο εξαιρετικών επενδυτικών ευκαιριών.

Ο Ψηφιακός Επιταχυντής (Digital Accelerator) της MetLife  -που θα λειτουργήσει και αυτός  σε συνεργασία με την Techstars είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που εντοπίζει και καθοδηγεί start-ups ανά τον κόσμο που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες οι οποίες διαταράσσουν τον ασφαλιστικό κλάδο. Οι επιλεγμένες εταιρείες θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Τεχνολογίας της MetLife στο Cary της Βόρειας Καρολίνα για ένα εντατικό σεμινάριο 13 εβδομάδων που θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και επιτάχυνση ρηξικέλευθων ιδεών.

“Η Techstars είνα ένα διεθνές δίκτυο που υπάρχει για να βοηθά τους επιχειρηματίες να επιτύχουν και η συνεργασία μας με τη MetLife, έναν κολοσσό των ασφαλειών, ενισχύει την ικανότητά μας να κάνουμε ακριβώς αυτό”, σημείωσε ο  David Brown, συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της TechStars. “Οι νεοφυείς εταιρείες που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα θα δημιουργήσουν νέες δεσμούς με τους εμπειρογνώμονες της MetLife, με αποτέλεσμα την ταχύτερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*