Π. Λελεδάκης (IFA Academy): Μέχρι 4% επί του ΑΕΠ η ασφαλιστική αγορά τα επόμενα χρόνια

Του Νίκου Σακελλαρίου

Να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνει η τεχνολογία και  να αλλάξουν νοοτροπίες  κάλεσε τους ασφαλιστικούς συμβούλους ο πρόεδρος του IFA Academy και πρόεδρος του ΠΣΑΣ, Παναγιώτης Λελεδάκης  κατά τη χθεσινή εκδήλωση του IFA Academy στο Money Show.

O κ. Λελεδάκης τόνισε ότι εάν αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι αντιμετωπίσουν με άλλο βλέμμα τις εξελίξεις, η εγχώρια ασφαλιστική αγορά μπορεί να φτάσει μέχρι το 4% επί του ΑΕΠ μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια.

«Πρέπει να αξιοποιηθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που υπάρχουν για τον κλάδο», τόνισε. «Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι πρέπει να προσαρμοστούν στις εξελίξεις της εποχής και να ακολουθήσουν αυτά που ζητούν οι νέες γενιές (generation Y) προκειμένου να προχωρήσει η ασφαλιστική αγορά. Πρέπει να αναδειχθεί η αξία της ιδιωτικής ασφάλισης αλλιώς θα υπάρξουν γενιές σε ασφαλιστικά αδιέξοδα τα επόμενα χρόνια».

Σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου, χρειάζεται, δήλωσε, να γίνει rebranding  στον κλάδο  και να «κτυπήσουν» τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στον κόσμο.  Απαιτείται να ακολουθηθούν διαδικασίες για την μεταβίβαση των πληροφοριών προς τους πελάτες, να αναδειχθεί το risk awareness  και η εξεύρεση λύσεων.

Βραβεύσεις

Ο κ. Λελεδάκης, αναφέρθηκε στις δύο σημαντικές διακρίσεις του IFA Academy.  Η πρώτη ήταν η βράβευση με το α’ βραβείο καινοτομίας από τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων στην Κύπρο και η δεύτερη ήταν η  δημιουργία 2 μεθοδολογιών για την ανάλυση αναγκών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων  και η δημιουργία της πρώτης ακαδημίας  Insurance Risk Management με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Ι. Χατζηθεοδοσίου (Mega Brokers, πρόεδρος ΕΕΑ)

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση  και στην συμβολή της στην ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου, τονίζοντας ότι φέτος εκτός από τον κλάδο υγείας θα πουλήσουν και τα αποταμιευτικά  ασφαλιστικά προιόντα καθώς οι πολίτες βλέπουν την συνεχιζόμενη συρρίκνωση του κοινωνικού τομέα και των συντάξεων.

“Υπάρχουν σημάδια αισιοδοξία  για το 2018, τόνισε, παρά το γεγονός ότι οι πολλές αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό απασχολούν τους επαγγελματίες».  Εκτίμησε ότι το ΓΕΜΗ θα βοηθήσει να σταματήσει το φαινόμενο των «μαύρων κωδικών».

Μιλτιάδης Νεκτάριος (καθηγητής ΠΑ.ΠΕΙ)

Ο κ. Νεκτάριος αφού εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει η ασφαλιστική αγορά να ανταπεξέλθει στις συγκυρίες  ανέφερε ότι υπάρχουν δύο σενάρια για την ασφαλιστική αγορά.  Το πρώτο αφορά τα σενάρια εφησυχασμού  και «αιωνίου τέλματος» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, λόγω των μνημονίων, το οποίο θα οδηγήσει σε ιστορικό έγκλημα  για τις νεώτερες γενιές  και στο δεύτερο κάλεσε σε συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων με μείγμα μέτρων 10 δισ. επενδύσεων το χρόνο μέχρι το 2013 που θα βοηθήσει σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων και θα οδηγήσει σε ανάπτυξη 3,5% ετησίως.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*