Στον «αέρα» το Ενιαίο Μητρώο Διαμεσολαβητών

Με συμμετοχή του ΠΣΑΣ σε μια κοινή προσπάθεια της ΕΑΔΕ, της Ένωσης Ασφαλιστικών Αταιρειών του ΕΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό αίτημα της διαμεσολάβησης και της ασφαλιστικής αγοράς για την δημιουργία ενιαίου μητρώου διαμεσολαβητών.

Στον ιστότοπο αυτό (http://insuranceregistry.uhc.gr/Search) είναι καταχωρημένοι όλοι οι ενεργοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που έχουν εγγραφεί και πιστοποιηθεί από τα κατά τόπους αρμόδια Επιμελητήρια. Στο μητρώο θα μπορεί ο πολίτης εύκολα να διαπιστώσει αν συναλλάσσεται με έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που ενεργεί με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η κίνηση αυτή θα συνεισφέρει στην μείωση του φαινομένου των μαύρων κωδικών.

Βέβαια η ύπαρξη του μητρώου απο μόνη της δεν θα περιορίσει το πρόβλημα καθώς θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό και στο καταναλωτικό κοινό, το οποίο θα γίνει με κινήσεις δημοσιοποίησης στο ευρύ κοινό και σε συνεργασία με τους άλλους φορείς που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.

Για το πρώτο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου δεν θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα μέχρι να πιστοποιηθεί η πλήρως σωστή λειτουργία του και να διορθωθούν πιθανά λάθη.

Καλούνται όλοι οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι να ελέγξουν άμεσα τα στοιχεία της προσωπικής τους καταχώρησης στο νέο Μητρώο και σε περίπτωση λάθους να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους αρμόδια Επιμελητήρια εγγραφής τους, ενημερώνοντας συγχρόνως και την Κ.Ε.Ε.Ε. (στοιχεία επικοινωνίας: http://insuranceregistry.uhc.gr/Contact).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*