ΠΟΕΔΗΝ: Ηθικός αυτουργός των βίαιων περιστατικών στα νοσοκομεία ο κ. Πολάκης

Ευθύνες Πολάκη στα περιστατικά βίαιων συμπεριφορών εις βάρος εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, βλέπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Μετά τα δύο τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν, τον ξυλοδαρμό παιδιάτρου από πατέρα στο Νοσοκομείο της Νάουσας και την περίπτωση του νεαρού που απείλησε με όπλο εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Λαμίας όταν προσπαθούσαν να υποβάλουν τον πατέρα του σε αξονική τομογραφία, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για ελλιπή φύλαξη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Πληθαίνουν στα Νοσοκομεία οι κλοπές, οι άγριοι ξυλοδαρμοί και οι απειλές από συνοδούς ασθενών κατά του λιγοστού προσωπικού που προσπαθεί σε αντίξοες συνθήκες να κάνει τη δουλειά του», αναφέρει η Ομοσπονδία. Ειδικά το Νοσοκομείο της Λαμίας φέρεται να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη παροχή των Υπηρεσιών Υγείας, από τις ελλείψεις προσωπικού και την κακή κατάσταση του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού.

Αλλά δεν είναι μόνο η προβληματική φύλαξη των νοσοκομείων. Κατά την ΠΟΕΔΗΝ ευθύνονται και οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αναπλ. Υπουργού Υγείας που στοχοποιεί το προσωπικό των Νοσοκομείων.

«Ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας έχει πει κατά καιρούς ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων αποτελεί πλοκάμια του παρακράτους, ότι τα παίρνουν, ότι πλέκουν κ.ά. απαξιωτικές εκφράσεις. Τέτοιες δηλώσεις καλλιεργούν παραβατικές συμπεριφορές. Δυστυχώς τηρούν σιγή ιχθύος ο κος Τσίπρας και ο κος Ξάνθος σε τέτοιες δηλώσεις, που πυροδοτούν βίαιες συμπεριφορές σε βάρος του προσωπικού», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Έτσι, οι επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ καλούν τον κ. Τσίπρα και τον κ. Ξανθό «άμεσα να μαζέψουν τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας,  να ανακαλέσει τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις, πριν θρηνήσουμε θύματα. Και να δοθούν κονδύλια στα Νοσοκομεία για αύξηση των μέτρων ασφαλείας».

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*