13ο Πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ “Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές & Μέλλον”

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Interlife magazine, τεύχος Δεκεμβρίου

Στο 13ο ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα “Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές & Μέλλον“, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 4 Νοεμβρίου 2017 από το ka-business. gr στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, συμμετείχε η INTERLIFE Ασφαλιστική.

Ο Διευθυντής Αποζημιώσεων & Αν/τής Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Ασφαλιστικής, Κωνσταντίνος Βοτσαρίδης, ανέπτυξε την εισήγηση: “Από την Παράδοση στην Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα”. 

Πιο αναλυτικά, επεσήμανε τα εξής:

Η Ψηφιακή Εποχή εισέβαλε δυναμικά στις επιχειρήσεις. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται θα μείνουν έξω από το παιχνίδι. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου με έντονο stress… 

Γιατί η Τεχνολογία εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Γιατί πρέπει μονίμως να βρισκόμαστε σε βαθμό ύψιστης ετοιμότητας για να ανταποκριθούμε στον ανταγωνισμό. 

Η Ψηφιακή Επανάσταση αλλάζει άρδην και την ασφαλιστική αγορά. Η Ασφαλιστική βιομηχανία είναι από τους Κλάδους που επηρεάζονται άμεσα από τις τεχνολογίες αιχμής και κυρίως από αυτές που αφορούν την πληροφορική, με επιδράσεις σε όλα τα επίπεδα: Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, Διαμεσολαβητές, Καταναλωτές. 

Αξίζει να σας αναφέρω ότι το επόμενο hot ασφαλιστικό προϊόν θα είναι το Cyber Insurance. Επιπλέον, ο επανασχεδιασμός ή η αντικατάσταση των αναποτελεσματικών ψηφιακών Συστημάτων –ας πούμε παλαιάς φιλοσοφίας όπως το core legacy, με νέα μεθοδολογία, τη λεγόμενη Σύγχρονης Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής (SOA) είχε ως αποτέλεσμα να αναπτυχτούν Συστήματα προηγμένων υπηρεσιών. 

Η INTERLIFE ΑΑΕΓΑ, ελληνική Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων ιδρύθηκε το 1991 σε πολυμετοχική βάση. H έδρα της εταιρίας είναι στη Θεσσαλονίκη ενώ σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα υπάρχει στην Αθήνα με Περιφερειακή Διεύθυνση και  υποκαταστήματα και αντιπροσώπους σε όλη τη χώρα. Η εταιρία ασκεί όλους τους κλάδους ασφάλισης κατά ζημιών όπως Ασφάλισης Περιουσίας, Υγείας, Ατυχημάτων, Αυτοκινήτων, Μεταφορών, Αεροσκαφών, Σκαφών, Γενικής Αστικής Ευθύνης, Νομικής Προστασίας, Οδικής Βοήθειας κ.ά. 

Η μετάβαση της INTERLIFE στην ψηφιακή εποχή δεν τέθηκε ποτέ σαν θέμα επιλογής αλλά σαν προτεραιότητα. Η εταιρία, από την έναρξή της και μέχρι σήμερα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και την πρόοδο της ψηφιακής τεχνολογίας σε σχέση με την παραγωγή καινοτομίας και τις μελλοντικές απαιτήσεις. 

Η αγορά παγκοσμίως αλλάζει με αποτέλεσμα όλοι οι τομείς των υπηρεσιών να επενδύουν στις νέες τεχνολογίες. Οι νέες τεχνολογίες σίγουρα μπορούν να επηρεάσουν θετικά και τον ασφαλιστικό κλάδο. Στην INTERLIFE παρακολουθούμε τις νέες τεχνολογίες που ανατρέπουν την ασφαλιστική αγορά και δημιουργούν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, την αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση των εργασιών, συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας καθώς και στην εξοικονόμηση πόρων και την μείωση του κόστους. 

Οι νέες τεχνολογίες λοιπόν, είναι ένας μονόδρομος για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που θέλουν να ξεχωρίσουν. Η υιοθέτηση τους, η αγορά και εφαρμογή high-tech λύσεων μπορεί να έχουν σημαντικό κόστος, αλλά, επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στις οποίες αξίζει να επενδύσει κανείς. Κι εμείς στην INTERLIFE αυτό κάναμε. 

Αναπτύξαμε ενδοεταιρικά συστήματα για: 

• δυνατότητα online πληρωμής σε συνεργάτες και πελάτες 

• ενδοεταιρική ψηφιοποίηση όλων των εργασιών 

• καλύτερη στοχοποίηση του πελατολογίου • ταχύτερη και ασφαλέστερη λήψη 

αποφάσεων
• βελτίωση της διατηρησιμότητας των 

πελατών
• εντοπισμό της ασφαλιστικής απάτης
• δημιουργία σύγχρονου Portal που παρέχει 
στο Δίκτυο συνεργατών, υψηλού επιπέδου online και σε πραγματικό χρόνο υπηρεσίες 

Για το δίκτυο των 1.700 συνεργαζόμενων Διαμεσολαβητών που διαθέτει η εταιρία δημιουργήσαμε in house το πρωτοπόρο και μοναδικό στην Ασφαλιστική Αγορά Sales4Net, ένα προϊόν που δημιούργησε η INTERLIFE για τους Συνεργάτες της το οποίο έκανε την online ασφάλιση πιο εύκολη από ποτέ για τους ίδιους και τους πελάτες τους: 

• To Sales4Net είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που αναπτύχθηκε από την Διεύθυνση Πληροφορικής της Interlife χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού. 

• Αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο πώλησης ασφαλειών οχημάτων, μετατρέποντας το site του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή σε μία λειτουργική ιστοσελίδα online Ασφάλισης. 

• Η εφαρμογή αυτή απευθύνεται σε όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές (συνεργάτες της εταιρίας που έχουν, ή πρόκειται να αποκτήσουν, τη δική τους ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο). 

• Το Sales4Net αλληλεπιδρά με οποιονδήποτε Χρήστη – Πελάτη μέσω της ιστοσελίδας
του Συνεργάτη για να παρέχει την
online δυνατότητα Τιμολόγησης και άμεσης Ασφάλισης για τον Κλάδο Αυτοκινήτου. 

• Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ιστοσελίδες ανεξαρτήτως τεχνολογίας, χωρίς να χρειάζεται σχεδόν καμία προσαρμογή της ιστοσελίδας του Διαμεσολαβητή. 

• Οι απαιτήσεις για την εύρυθμη λειτουργία της πλατφόρμας αυτής είναι ένας ελεύθερος ψηφιακός χώρος, τουλάχιστον 750 pixels. 

Η εφαρμογή του Sales4Net ενσωματώνεται εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε web- σελίδα Συνεργάτη, αντιγράφοντας στην ιστοσελίδα απλά τον κρυπτογραφημένο κώδικα που θα αποσταλεί. Το λεγόμενο περιβάλλον χρήστη (το user interface). Προσαρμόζεται εύκολα στην ιστοσελίδα παρέχει logo, επιλογή γραφικών και χρωμάτων, εκπτώσεων, χρήσεων κ.λπ. Πώς λειτουργεί; Ο πελάτης επισκέπτεται την ιστοσελίδα του συνεργάτη ακολουθώντας 3 απλά βήματα και έτσι έχει τη δυνατότητα τιμολόγησης του προγράμματος που καλύπτει τις ανάγκες του ή και έκδοσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Μέσω του πρωτοκόλλου ασφαλείας SSL, παρέχεται απόλυτη ασφάλεια και λειτουργικότητα, τόσο στο διαμεσολαβητή όσο και στον υποψήφιο πελάτη – επισκέπτη της ιστοσελίδας. 

Θα ήθελα, κλείνοντας, να επισημάνω ότι η χρήση της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην INTERLIFE επεκτείνεται και σε επιπλέον πρωτοβουλίες όπως: 

• Χρήση digital marketing εργαλείων που δίνουν στους Συνεργάτες τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών, οι οποίες είναι πλέον προσωποποιημένες. 

• Σχεδιασμός mobile εφαρμογής η οποία θα παρέχει στους Συνεργάτες τη δυνατότητα χρήσης όλων των υπηρεσιών της εταιρίας καθώς και προώθηση συστήματος για mobile POS. m

Επιπλέον, προγραμματίζεται ο Σχεδιασμός Ψηφιακών Προϊόντων με στόχο την αξιοποίηση του internet of things και την εκμετάλλευση των τεχνολογικών δυνατοτήτων που παρέχει. 

Τελευταίο – αλλά όχι λιγότερο σημαντικό – είναι η ενδυνάμωση και θωράκιση
της Ασφάλειας της Εταιρίας από την ολοένα αυξανόμενη απειλή των κυβερνοεπιθέσεων. 

Όπως ανέφερα και στην αρχή της ομιλίας μου, το Cyber Insurance θα μας απασχολήσει εντονότατα στο άμεσο μέλλον, και η INTERLIFE παίρνει τα μέτρα της από σήμερα δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των Πληροφορικών της Συστημάτων. 

Στο Πολυσυνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι και 13.800 αναγνώστες του ka-business.gr σε όλο τον κόσμο, που παρακολούθησαν μέσω livestreaming στο web tv του ka-business.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*