Στο Δουβλίνο η έδρα της Travelers για την ΕΕ μετά το Brexit

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου
Θυγατρική στο Δουβλίνο θα δημιουργήσει ο ευρωπαϊκός βραχίονας του αμερικανικού ασφαλιστικού ομίλου Travelers, ως απάντηση στην απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Οπως έγινε γνωστό, η Travelers θα ζητήσει άδεια για την λειτουργίας μιας νέας ασφαλιστικής θυγατρικής που θα εδρεύει στην Ιρλανδία. Οι ασφαλιστικές εταιρείες του City καταρτίζουν ήδη τον οδικό χάρτη για τη ζωή μετά το Brexit, καθώς η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ σημαίνει ότι κινδυνεύουν να χάσουν το “διαβατήριο” που επιτρέπει στις εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Μ. Βρετανία να δραστηριοποιούνται σε όλη την ΕΕ χωρί την ίδρυση θυγατρικής σε κάθε χώρα.
«Η νέα αυτή θυγατρική θα επιτρέψει στην Travelers να συνεχίσει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους πελάτες της και τους συνεργαζόμενους μεσίτες στην Ιρλανδία και σε όλη την Ευρώπη όταν η Μ. Βρετανία εξέλθει από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019 σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα», αναφέρει η ανακοίνωση της Travelers. Το σχέδιο δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητες της Travelers στη Μ. Βρετανία.
«Η Ιρλανδία αποτελεί μια φυσική επιλογή για την εγκατάσταση της ευρωπαϊκής θυγατρικής της Travelers», σχολίασε ο Matthew Wilson, διευθύνων σύμβουλος της Travelers Europe. Το Δουβλίνο έχει αναδυθεί ως ευρωπαϊκή έδρα αρκετών “παικτών” της ευρύτερης ασφαλιστικής αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των Chaucer (μέρος του ομίλου Hanover Insurance Group) της Beazley. της XL Group και των εταιρειών ναυτασφαλίσεων Standard Club and North P&I Club.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*