Μιχάλης Μαΐλλης: Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται, συνομολογήθηκαν μέτρα και το 2019

Της Έλενας Ερμείδου

Στο κλειστό γεύμα που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Hilton, βρέθηκε και το insurance world.

Ο Μιχάλης Μαΐλλης, πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου μίλησε για τη διεθνή οικονομία, τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας στην Ασία κινείται πάνω από το 3,5%, ενώ σε ΗΠΑ και Ευρώπη στο 2,5%.

Σχολίασε επίσης το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γαλλία και Ολλανδία, λέγοντας ότι είναι “καλοδεχούμενα”. Για τις εξελίξεις στη Γερμανία είπε ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση και μπορεί να προκύψει κυβέρνηση μειοψηφίας, εφόσον δεν βρεθεί λύση, καθότι είναι δύσκολη η συνεργασία με το σοσιαλιστικό κόμμα.

Αναφορά και στην Ελλάδα

“Στην Ελλάδα αφού χάσαμε το 25% του ΑΕΠ η ελληνική οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται και υπάρχει αισιοδοξία. Όμως η Ελλάδα δεν εχει λύσει τα προβλήματά της, διότι κοινωνία και πολιτεία δεν έκατσαν στο ίδιο τραπέζι, όπως έγινε σε άλλες χώρες. Έχουν συνομολογηθεί μέτρα και μετά το 2019, θα δούμε πως θα αντιδράσουν οι αγορές”, τόνισε.

Για τις επενδύσεις

“Οι ελληνικές εταιρείες δεν έχουν κεφάλαια και πρέπει να γίνει προσέλκυση επενδύσεων, η κυβέρνηση θεωρητικά στηρίζει τις ξένες επενδύσεις”, συμπλήρωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*