Καταγγελία για τις συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης

Παγωμένες παραμένουν οι αιτήσεις διαδοχικής ασφάλισης στον ΕΦΚΑ διότι δεν υφίσταται η απαιτούμενη μηχανογραφική εφαρμογή… Σε ανοικτή του επιστολή ο πρώην υποδιοικητής του πρώην ΙΚΑ και μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.), Γιάννης Δούκας, καταγγέλλει ότι ο ΕΦΚΑ δεν εκδίδει συνταξιοδοτικές αποφάσεις για δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους σε περισσότερα από ένα Ταμεία (διαδοχική ασφάλιση).

«Η πραγματικότητα όμως είναι πως εξαιρούνται ακόμη και σήμερα και δεν εκδίδονται αποφάσεις για δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις ασφαλισμένων που έχουν ασφαλιστεί σε περισσότερα του ενός Ταμεία (διαδοχική ασφάλιση)» αναγράφεται σχετικά σε επιστολή προς την υπουργό Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλο και τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθ. Μπακαλέξη.

Συμφωνα με τον κ. Δούκα δεν μπορούν να εκδοθούν δεκάδες χιλιάδες αποφάσεις διαδοχικά ασφαλισμένων που εκκρεμούν γιατί δεν υπάρχει η απαιτούμενη μηχανογραφική εφαρμογή.

Ουσιαστικά, όπως καταγγέλλει ο πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ, οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις δεν εκδίδονται με τη σειρά που έχουν κατατεθεί οι αιτήσεις για σύνταξη, καθώς αυτές των διαδοχικά ασφαλισμένων πηγαίνουν πιο πίσω από άλλους που κατέθεσαν αίτηση αργότερα. Αυτό βέβαια με τη σειρά του έχει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στην καταβολή της επικουρικής σύνταξης και στον χρόνο χορήγησης του εφάπαξ.

Πηγή: Εφ. των Συντακτών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*