Η Liberty Mutual ασφαλίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H καλιφορνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την ασφαλιστική Liberty Mutual Insurance για την δημιουργία ενός ασφαλιστικού προϊόντος ειδικά σχεδιασμένου για τα ηλεκτρονικά της αυτοκίνητα.

Το προϊόν -που αφορά τους Αμερικανούς πελάτες της Liberty Mutual που είναι ιδιοκτήτες IX Tesla- είναι παρόμοιο με αυτό που διατίθεται στους οδηγούς των Tesla σε 20 χώρες. Μεταξύ άλλων προνομίων, η Liberty θα δεσμεύεται για την αντικατάσταση των Tesla σε περίπτωση βλάβης ή ζημίας κατά τον πρώτο χρόνο της ασφάλισης.

Το λανσάρισμα του ασφαλιστικού προγράμματος InsureMyTesla (Ασφάλισε το Tesla μου) στις ΗΠΑ έρχεται αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Elon Musk έλαβε υπόψη του δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα ότι η ασφαλιστική ΑΑΑ είχε προχωρήσει σε αύξηση ασφαλίστρων για να ασφαλίσει τα Tesla σε ορισμένες χώρες, επικαλούμενη την μεγάλη συχνότητα αιτημάτων για καταβολή αποζημιώσεων και τα κόστη. Ο Musk αμφισβήτησε την ανάλυση της ασφαλιστικής, υποστηρίζοντας κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Tesla τον Ιούνιο ότι η εσωτερική μελέτη της αυτοκινητοβιομηχανίας έδειξε ότι το μέσο κόστος ασφάλισης ενός Model S ή ενός Model X της Tesla ήταν κατά 5% χαμηλότερο σε σύγκριση με άλλα πολυτελή μοντέλα ΙΧ. Οπως είχε δηλώσει τότε, «Εάν η ασφάλιση ΙΧ ενός οδηγού Tesla γίνεται ακριβότερη, η λύση είναι απλή: Να αλλάξει ασφαλιστικό πάροχο…»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*