Ασφάλιση: Η ΑΧΑ στηρίζει την έρευνα για τη δημιουργία ανθεκτικών πόλεων

Για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα αστικά κέντρα προειδοποιούν η AXA και το National Geographic.

Στη νέα σειρά της AXA και του National Geographic «Ανθεκτικές Πόλεις», ερευνητές που υποστηρίζονται από το Ταμείο Ερευνών της AXA, διερευνούν τις δυνητικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και τους τρόπους για να γίνουν πιο ανθεκτικές ενάντια σε ακραία γεγονότα.

 

Δείτε επίσης: «Πρασινίζουν» ΑΧΑ και ING!

 

Καταλαβαίνοντας την επίδραση που έχει η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στις πόλεις και τις αδυναμίες που αυτή δημιουργεί, καταβάλεται προσπάθεια ώστε να θωρακιστεί το μέλλον των πολιτών.

Η Καθηγήτρια Deborah Balk (City University of New York) συνεργάζεται με το Ταμείο Ερευνών AXA, έχοντας ως στόχο να κατανοήσει τον τρόπο που επεκτείνονται οι πόλεις και τις αδυναμίες τους. Απώτερος σκοπός είναι να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες περιοχές από αρνητικές επιπτώσεις. Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι λόγω κλιματικής και πληθυσμιακής αλλαγής, οι κατοικήσιμες περιοχές θα περιοριστούν. Είναι, λοιπόν, σημαντική η συνεργασία για την από κοινού προληπτική αντιμετώπιση των κινδύνων, με μέτρα από την πλευρά της πολιτείας και ασφαλιστικά προϊόντα που κατανοούν τις ανάγκες και προσφέρουν λύσεις στους πολίτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*