Βαριές καταγγελίες για Πολάκη και Ξανθό

Επίθεση εναντίον του πολιτικού δίδυμου της Αριστοτέλους εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετούμενος στην ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

Ο Ιάσωνας Φωτήλας, αφού έκανε λόγο για περικοπές σε όλους τους τομείς, αναφέρθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ αφήνοντας αιχμές εναντίον τόσο του Υπουργού Επικρατείας όσο και των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη για τους χειρισμούς τους στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τον έλεγχο του HIV.

“Ματαιώσατε το 2015 καθόλα νόμιμο σχεδόν ολοκληρωμένο ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για αντιδραστήρια για τον HIV ιό. Αυτή που εισηγήθηκε τη ματαίωσή του ήταν η σύζυγος σας, κ. Φλαμπουράρη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όχι μόνο δεν προκηρύξατε νέο όπως σας επισημαίνει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως φαίνεται στα έγγραφα που σας παραθέτω, αλλά παραλάβατε χωρίς να πληρώσετε αντιδραστήρια από άλλη εταιρεία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτήλα, η προμήθεια έγινε με απευθείας ανάθεση από τη Siemens.

“Σας κυνηγά αυτή η εταιρεία και θα αναγκαστείτε να πληρώσετε τελικά αντιδραστήρια με διαδικασία έμμεσης ‘απευθείας ανάθεσης’, αφού η εταιρεία σας έκανε αγωγή και για αδικαιολόγητο πλουτισμό” συμπλήρωσε.

“Δηλαδή κάνετε χειρότερα από όσα καταγγέλλατε” κατέληξε ο αναπλ. Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*