Σάλος για τις δηλώσεις Πολάκη

Στην αντεπίθεση περνούν οι συνδικαλιστές για τις δηλώσεις Πολάκη περί παρακράτους στο ΕΣΥ, με αφορμή τις ελλείψεις ιματισμού στο Σισμανόγλειο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε όλα τα νοσοκομεία λίγο έως πολύ, οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους διαπιστώνουν ότι το κρεβάτι νοσηλείας δεν διαθέτει πανωσέντονο ή κατωσέντονο και κουβέρτες ή όταν διαθέτει δεν αντικαθίστανται καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας τους λόγω έλλειψης ιματισμού.

“Για λόγους καθαριότητας και για την αποφυγή νοσοκομειακών λοιμώξεων οι ασθενείς και καλά κάνουν αναγκάζονται και φέρνουν ιματισμό από το σπίτι τους” αναφέρει.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει, ταυτόχρονα, ότι τα σεντόνια που μοιράστηκαν στο Σισμανόγλειο, παρελήφθησαν μετά από εντολή του Διοικητή κι αφού είχε προηγηθεί η παρέμβαση Πολάκη. Δεν υπήρχαν διαθέσιμα, δηλαδή, στο νοσοκομείο.

“Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας παρέλαβε 200 σεντόνια από παραγγελία και μοίρασαν 20 σεντόνια σε κάθε τμήμα. Στρώθηκαν δέκα κρεβάτια σε κάθε κλινική. Τα υπόλοιπα έμειναν χωρίς σεντόνια. Το Σαββατοκύριακο πάλι δεν υπήρχαν σεντόνια” αναφέρει, τονίζοντας πως η προϋπολογισμός του Σισμανογλείου είναι μειωμένος φέτος κατά 28 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΠΟΕΔΗΝ, η ανάρτηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στόχο έχει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία.

“Σε μία περίοδο που τα Νοσοκομεία καταρρέουν από την αδυναμία κάλυψης βασικών λειτουργικών αναγκών αντί να στέκεται ταπεινός μπροστά στα προβλήματα, κατασκευάζει ενόχους για να κρύψει κάτω από χαλί την διάλυση” επισημαίνει και κοινοποιεί εσωτερικό έγγραφο με παραγγελίες για αγορές κι επισκευές εξοπλισμού που δεν έγιναν δεκτές από τη Διοίκηση (επισυνάπτεται).

Ανάλογη τοποθέτηση και από την ΠΑΣΟΝΟΠ, η οποία πίσω από τους χαρακτηρισμούς Πολάκη “βλέπει” προσπάθεια αποποίησης ευθυνών εκ μέρους του.

“Αντί ο Αν. Υπουργός να διαπομπεύσει δημόσια τη Νοσηλεύτρια της βάρδιας, όφειλε να ακολουθήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες προκειμένου να διαπιστώσει γιατί συνέβη αυτό που συνέβη, και να παρέμβει ώστε η αλυσίδα προμήθειας ιματισμού να λειτουργεί απρόσκοπτα όλο το 24ωρο” σημειώνει.

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι θεωρεί ανάρμοστη και καταδικαστέα την προτροπή της νοσηλεύτριας σε συνοδούς ασθενών να φέρνουν σεντόνια από το σπίτι τους.

Στο μεταξύ, αντιδρώντας στη στοχοποίηση των εργαζομένων, το Σωματείο στο Σισμανόγλειο προκήρυξε δίωρη Στάση Εργασίας την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου (12:00 – 14:00) και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*