Κλειστό χαρτοφυλάκιο ζωής της Legal & General εξαγόρασε η Swiss Re

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την εξαγορά χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει 1,1 εκατ. ασφάλειες ζωής από την βρετανική ασφαλιστική Legal & General ανακοίνωσε ο ελβετικός αντασφαλιστικός όμιλος Swiss Re. Οπως έγινε γνωστό, το χαρτοφυλάκιο θα μεταφερθεί  στην ReAssure, βρετανική θυγατρική της Swiss Re,  εξειδικευμένη στη διαχείριση “κλειστών” χαρτοφυλακίων ζωής με διαδικασίες run-off.

H κίνηση συνάδει με την στρατηγική της Swiss Re για εξαγορά κλειστών χαρτοφυλακίων στη Μεγάλη Βρετανία. Τα συμβόλαια -που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων unit-linked και αποταμιευτικά προϊόντα- θα μεταφερθούν στην ReAssure από την Legal & General Assurance Society Limited απου αποτελεί μέρος του ομίλου L&G.

“Η εξαγορά αυτή ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη στρατηγική μας για ανάπτυξη της ReAssure με στόχο την δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας”, σχολίασε ο Thierry Léger, διευθύνων σύμβουλος της Life Capital (σ.σ. του βραχίονα της Swiss Re στον οποίο υπάγεται η ReAssure). “H  Swiss Re παραμένει επικεντρωμένη στην διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της αποκτώντας πρόσβαση σε “δεξαμενές” (pools) κινδύνων για την ζωή και την υγεία μέσω εναλλακτικών καναλιών και η ReAssure μας παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για ανάπτυξη”.

Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής αυτής, ο όμιλος ReAssure θα αναλάβει την διευθέτηση των απαιτήσεων που συνδέονται με το κλειστό χαρτοφυλάκιο των 1,1 εκατ. συμβολαίων. Ο συνολικός αριθμός των συμβολαίων που διαχειρίζεται θα ανέλθει έτσι σε 4,7 εκατ. περίπου. Την ίδια στιγμή, τα υπό διαχείριση κεφάλαια της  ReAssure θα αυξηθούν κατά 33 δισ. στερλίνες, στα 77 δισ. στερλίνες.

Το χαρτοφυλάκιο που εξαγοράστηκε βρισκόταν ήδη σε διαδικασία run-off και παρήγαγε λειτουργικά κέρδη 105 εκατ. στερλινών το 2016. “Από στρατηγικής άποψης, έχει νόημα για μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην εκκαθάριση ανενεργών χαρτοφυλακίων να αναλάβει το κλειστό χαρτοφυλάκιο”, αναφέρουν αναλυτές της Bernstein. “Πρόκειται για συναρπαστικό επίτευγμα που μας επιτρέπει να επιτύχουμε οικονομίες κλίμακας, χρησιμοποιώντας την εγνωσμένης αξίας πλατφόρμα μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της  ReAssure, Matt Cuhls. “Μετά την επιτυχημένη ενοποίηση της Guardian, έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας να ανταποκριθούμε και πάλι στην πρόκληση. Η αγορά κλειστών ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται σε φάση συγκέντρωσης και αυτό το deal μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα: Ενοποίηση, Αξιοποίηση και παροχή άριστων υπηρεσιών στους πελάτες μας…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*