Τον τρίτο νικητή του Crowdhackathon #Ιnsurance 2.0 βράβευσε ο ΣΕΜΑ

Τον τρίτο νικητή του διήμερου διαγωνισμού καινοτομίας Crowdhackathon #Ιnsurance 2.0, με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products ­ MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης και στον ευρύτερο ασφαλιστικό τομέα, βράβευσε και φέτος ο ΣΕΜΑ.

Συμμετέχοντας στη φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε 25 και 26 Νοεμβρίου στο Innovathens στο Γκάζι, ο ΣΕΜΑ στήριξε τις προσπάθειες των νέων να καινοτομήσουν στον χώρο της ασφαλιστικής αγοράς, έχοντας ως κύριο εφόδιό τους τις νέες τεχνολογίες.

Το τρίτο βραβείο, εκ μέρους του ΣΕΜΑ, απένειμε ο Μιχάλης Τζωρτζωρής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΑ, στην ομάδα EHOSP του Αλέξιου Καραδήμου και του Νικόλαου Καραδήμου για την εφαρμογή τους με τίτλο «Έξυπνη RFID κάρτα υγείας, web services και διαχείριση δεδομένων με Blockchain».

Η εν λόγω ομάδα έλαβε το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο χορήγησε ο Σύνδεσμος.

Από την πλευρά της η Ευγενία Καφφετζή, αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ, σε σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους τομείς όπου επενδύουν σήμερα οι μεσίτες ασφαλίσεων, επισημαίνοντας τα καινοτόμα προϊόντα υψηλής ανταποδοτικότητας που καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, την ενίσχυση της πελατοκεντρικότητας με την παροχή κορυφαίας ποιότητας υπηρεσιών, την περαιτέρω ψηφιοποίηση υπηρεσιών και διαδικασιών και την παροχή ψηφιακών εργαλείων σε πελάτες, συνεργάτες και ανθρώπινο δυναμικό εταιρειών. Όπως υπογράμμισε η κ. Καφφετζή, προφανείς στόχοι των τεσσάρων προαναφερόμενων επενδυτικών αξόνων είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεσιτών ασφαλίσεων.

Σημειώνεται ότι το Crowdhackathon #Insurance 2.0 διοργανώθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com) και την Ethos Media, στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας Crowdhackathon (www.crowdhackathon.com).

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές και μαθητές, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των ασφαλειών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*