Ομολογιακή έκδοση 507 εκατ. δολ. από την Fairfax

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου
Ομόλογα αξίας 650 εκατ. δολαρίων Καναδά (507 εκατ. δολ. ΗΠΑ) θα εκδώσει ο καναδικός όμιλος Fairfax Holdings (μητρική εταιρεία της ERB Eurolife). Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το Τορόντο, τα ομόλογα θα διατεθούν μέσω κοινοπρακτικού σχήματος αναδόχων, με επικεφαλής της έκδοσης (joint book runners) τις BMO Capital Markets και RBC Capital Markets.
Η κοινοπραξία θα περιλαμβάνει ακόμα τις CIBC World Markets, Merrill Lynch Canada, National Bank Financial, Scotia Capital, TD Securities, Citigroup Global Markets Canada και Desjardins Securities. Οι τίτλοι θα αποτελούν ομόλογα της Fairfax  χωρίς υποκείμενες εγγυήσεις και θα έχουν σταθερή ετήσια απόδοση 4,25%.
Η Fairfax σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντλήσει από την ομολογιακή έκδοση για την αποπληρωμή ή αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού ή άλλων υποχρεώσεών της, καθώς και για «γενική εταιρική χρήση». Ο όρος αυτός περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την επαναγορά παλαιότερων ομολόγων της Fairfax (αν και δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση στην παρούσα φάση), την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων του ομίλου, την εξασφάλιση «πυρομαχικών» για μελλοντικές εξαγορές, την αύξηση των βραχυπρόθεσμων επενδύσεων σε επίπεδο εταιρείας holding. Όπως υπενθυμίζεται στο ανακοινωθέν, η Fairfax είναι εταιρεία χαρτοφυλακίου, η οποία μέσω των θυγατρικών της δραστηριοποιείται στον χώρο των (αντ)ασφαλίσεων και της διαχείρισης επενδύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*