ΣΕΣΜΑ: Ημερίδα για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων

Ημερίδα με θέμα τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων του ν. 4469/2017 & ΦΕΚ τεύχος Β΄3909/17 διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) σε συνεργασία με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.

Στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους παρουσίασαν στα μέλη του ΣΕΣΜΑ τις βασικές αρχές λειτουργίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, τις διαδικασίες εφαρμογής του, τους όρους-προϋποθέσεις υπαγωγής και επισήμαναν τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι σύμβουλοι μέλη του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας απαντήθηκαν από τα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας ερωτήσεις τις οποίες δέχθηκαν απευθείας από τα μέλη του ΣΕΣΜΑ.

Σε χαιρετισμό που απέστειλε ο κ. Κουρμούσης ανέφερε: «Συμπληρώθηκε ένα τρίμηνο επιτυχούς λειτουργίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού. Το ενδιαφέρον των οφειλετών αυξάνεται διαρκώς και πιστεύω ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω, όταν γίνουν γνωστές οι πρώτες περιπτώσεις επιτυχούς ολοκλήρωσης της χρήσης του Μηχανισμού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ Βασίλης Ρεγκούζας σημείωσε ότι ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών (ν. 4469/2017) προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Αλλά για να είναι αυτές οι λύσεις δίκαιες και βιώσιμες και εντέλει να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία των επιχειρήσεων οφειλετών με τις εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων.

Η τεχνογνωσία που διαθέτουν οι εταιρείες συμβούλων στην εκπόνηση μελετών βιωσιμότητας και στα σχέδια αναδιάρθρωσης οφειλών εγγυάται τα έγκυρα και έγκαιρα αποτελέσματα, που θα διευκολύνουν τη διαδικασία λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Ρεγκούζας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*