“Άνοιξη μες τον χειμώνα” η συμμετοχή των νέων στο crowdhackathon #insurance

του Νίκου Σακελλαρίου

Το διήμερο crowdhackathon#insurance 2  που διοργάνωσε η crowdpolicy με την Ethos Media αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη όχι μόνο για την συμμετοχή αλλά κυρίως για την ποιότητα και την φρεσκάδα των προτάσεων για νέες εφαρμογές και προγράμματα που ακούστηκαν.  Σημασία έχει ότι η εκδήλωση αποτέλεσε πυρήνα για να συγκεντρωθούν νέοι και νέες από 16 χρονών (ναι υπήρχαν μαθητές λυκείου) μέχρι και 35 ετών οι οποίοι αφιέρωσαν ένα Σαββατοκύριακο για να ασχοληθούν, να σκεφτούν,  να προτείνουν τεχνολογικές λύσεις οι οποίες θα μπορέσουν ή δυνητικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις ασφαλιστικές, τους διαμεσολαβούντες και ιδιαίτερα τους πελάτες-χρήστες της τεχνολογίας και της ασφάλισης.

Η συμμετοχή των νέων ανθρώπων είναι ότι πιο αναζωογονητικό στην Ελλάδα του Σήμερα που βουλιάζει στην απαισιοδοξία. Διαψεύδει όλους όσους θεωρούν ότι η σημερινή νεολαία είναι παραιτημένη και αραγμένη στις καφετέριες.  Ενδεχομένως οι ίδιοι οι νέοι που είναι αραγμένοι στις καφετέριες  είναι αυτοί που εάν τους δοθούν οι ευκαιρίες και τα ερεθίσματα θα καταφέρουν να δημιουργήσουν.  Θυμηθείτε τους στίχους του Ελύτη.

Η ασφαλιστική αγορά χρειάζεται και πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να αναζητήσει μέσα απ’ αυτή την νεολαία τις μελλοντικές της ευκαιρίες. Ευκαιρίες όχι μόνο στις τεχνολογικές καινοτομίες αλλά και στην επιχειρηματικότητα. Αρκεί όμως να τους δοθεί η ευκαιρία της δημιουργίας και της αλλαγής.

Συγχαρητήρια

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ιnteramerican αλλά και στον ΠΣΑΣ και στους Συντονιστές και βέβαια στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και  σε όποιους άλλους που αυτή τη στιγμή αγνοούμε για τις άμεσες πρωτοβουλίες τους να συνδράμουν  στα προβλήματα των πλημμυροπαθών της Δυτ. Αττικής.  Η ασφαλιστική αγορά χρειάζεται τέτοιες κινήσεις που θα την αναβαθμίσουν στα μάτια της υπόλοιπης κοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*